joi, 27 octombrie 2011

Turneul "Ibrahim Dossey", ediţia a III-a

Iată că turneul de fotbal prin care microbiştii de la poalele Tâmpei îl comemorează pe regretatul portar al FC Braşov Ibrahim Dossey (şi strâng şi o sumă de bani care este donată familiei), a ajuns deja la ediţia a treia.

Cum menţionam şi pe blogul oficial al competiţiei, acest turneu a fost gândit iniţial ca o treabă care să se întâmple o singură dată. Adică lumea fotbalului braşovean avea să se adune la un an după moartea lui Dossey şi să joace fotbal în memoria lui, iar banii strânşi din taxa de înscriere să fie donaţi familiei, Ioana şi Jennifer, că tot veneau sărbătorile de iarnă. Nu ne-am oprit doar la acea primă ediţie şi în 2010 ne-am adunat pe sinteticul din Parcul "Tractorul" şi mai mulţi decât în 2009. Până şi zăpada a fost mai multă decât la prima ediţie dar asta nu a însemnat decât o revenire la orginile sentimentelor din jocul de fotbal.

Anul ăsta, pe 9 decembrie, se fac trei de când Dossey şi-a dat ultima suflare şi mi se pare normal ca turneul care-i portă numele să-şi continue existenţa. O va face, doar că într-o formulă mai restrânsă, cu doar 16 echipe, faţă de 50+ câte au fost la ediţiile precedente. Va fi, dacă îmi este permis termenul, o ediţie "în familie", majoritatea echipelor fiind compuse din suporteri "stegari", juniori ai FC Braşov şi foştii colegi de la Steagu' ai lui Dossey.

Sper să fie totul bine.

2 comentarii:

  1. Scuze de întârziere cu care îți răspund, am fost plecat câteva zile din oraș.

    Anul ăsta vor participa un număr redusde echipe pt a evita neplăcerile legate de programarea meciurilor precum și pt a elimina astfel acele echipe care participă fără a fi în temă cu ideea de bază de turneului: in memoriam și caritabil.

    RăspundețiȘtergere