luni, 24 octombrie 2011

Alibiul perfect

După 21-22 de ani de tranziţie, o să intrăm iarăşi într-o epocă de aur a marilor realizări. Şi toate astea se vor întâmpla după 2012.

În 2013 la Braşov se va organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European (un fel de Olimpiadă de iarnă pentru juniori), iar pentru 2022 se are în vedere ca România să organizeze o Olimpiadă Albă în toată splendoarea ei. Chiar în anul de graţie 2012 Bucureştii vor găzdui finala Ligii Europa, iar prin 2020 sau ceva de genu' ăsta, mai multe oraşe din ţară, Cluj, Timişoara şi Braşov, vor să candidez pentru titlul de capitală culturală europeană. Şi nişte autostrăzi au fost programate după 2013 încolo.

Acuma, nu ştiu de ce, dar par dubioase toate afacerile astea. Odată cu apropierea posibilului sfârşit al lumii în 2012, primari de sate, comune, oraş şi Românii lansează planuri cincinale cu finanţare europeană. Cred că ei ştiu ceva ce noi nu ştim. Dacă într-adevăr lumea asta o să fie înghiţită în 2012 de potopurile şi flăcările iadului, administranţii, cu o mină îndurerată la Judecata de Apoi, vor rosti cu amărăciune în glas cum fondurile nerambursabile fuseseră deja obţinute numai că a venit sfârşitul ăsta al lumii şi a dat totul peste cap. "Că altfel, noi ne apucam de treabă, utilajele "ierea" deja pe poziţie."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu