Animaţii

Mă rog, pagina asta se cheamă "Animaţii" însă aici am să-ţi arat o singură amaţie. Poate pe viitor vor urma şi altele.
Animaţie asta pe care vreau să o vezi nu e genul de animaţie cu care eşti obişnuit. Adică genul din desene animate, filme de animaţie sau animaţii 3D. E o animaţie compusă din poze. Din 679 mai exact. Tehnica se numeşte stop-motion, adică stop-cadru în traducere liberă.
Trupa AC/DC formată din piese Lego cântă piesa "Big Gun" având ca decor un set de boxe Genius, două tancuri, două tunuri şi nişte sârmă ghimpată. Jucării evident. Câteva elemente pirotehnice, jocuri de lumini şi o luptă între Godzilla şi Terminator (ăla rău, din prima parte), doar aşa, pentru a condimenta puţin atmosfera.
No, nu zic că ce am făcut e ireproşabilă din toate punctele de vedere. Ba chiar îs multe chestii pe seama cărora s-ar putea cârcoti. Dar fiind prima mea tentativa de acest gen, cred că a ieşit destul de binişor.
Cu un aparat foto relativ performant, un trepied (dar nu e obligatoriu) şi imaginaţie (mai ales imaginaţie) ai tot ce-ţi trebuie pentru a realiza o animaţie folosind stop-cadrul. A, şi trebuie să mai ştii un lucru. Pe lângă cele trei menţionate mai sus, îţi mai trebuie şi timp. Sau măcar să-ţi faci timp. Pentru a realiza animaţia pe care o vei vedea imediat am avut nevoie de vreo 2-3 ore pe zi timp de aproape o săptămână. Deci nu e genu' de chestie de care te-apuci azi şi până diseară-i gata. Asta dacă, bineînţeles, ţii la detalii pentru că vrei să iasă cât mai bine.

2 comentarii:

  1. Felicitari!Interesant"spot",oricum este pe gustul meu,cel putin muzica,dar si animatia;esti dibaci!Dan-Brasov

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Mulțam fain! Chiar mă bucură faptul că ți-a plăcut.

    RăspundețiȘtergere