vineri, 7 octombrie 2011

Basmele Brașovului

Braşovul, dincolo de chestiile la care poţi să caşti gura în timp ce faci poze, are şi... oameni.

De-a faţea ascunselea
Jucându-se faţea ascunselea, doi copii pândeau autobuzul. Când acesta a trecut de colţul blocului unde pândeau copiii, cei doi băieţi au luat-o la fugă în urma maşinii, folosindu-l drept paravan până la următorul colţ de bloc.

Fata care mijea, împreună cu alte două fetiţe ce au fost "scuipate", priveau atente sosirea în staţie a autobuzului, gândindu-se că cei doi băieţi vor coborî din el.

Acestea au căzut pe gânduri când au văzut că cei doi "fugari" nu coboară din autobuz, fără a bănui că, prin spatele blocului, vine scăparea turmei.


Gentleman-ul
Mama vrea să-i pună şapca pe cap. El acceptă fără nici un fel de obiecţie. Ba chiar ia el şapca în mâini pentru ca mămica să nu trebuiască să se aplece prea jos la el.

O doamnă din vechiul regim, cu ani grei de baluri la Cercul Militar şi plimbări cu trăsura pe Lungă, se apropie cu simpatie de micuţ. O boare de vânt deranjează coafura bătrânei, aşa că cel mic îşi dă şapca jos de pe cap şi o oferă ei, ca să o apere de adierile rebele.
 

Lady
Cu câinele, un beagle foarte curios, în lesă, ea pare că vine dintr-o alte lume. Nu Asia, Africa sau America de Sud, nu. Dintr-o lume atemporală, dar plină de şarm, de graţie şi de tot ceea ce are mai bun acea lume.

Privirea îi pare pierdută, ca şi cum ar încerca să regăsească ceva ce a a cunoscut odată.



Curse
Frunzele de toamnă scrâşneau sub roţile skateboard-urilor. Un băiat şi o fată îşi luau un mic elan, apoi se lăsau pradă legilor gravitaţiei.

Tălpile de gumă ale încălţărilor purtate de cei doi temerari erau unica lor frână. Dar nu conta. Un "sunt gataaa" anunţa startul unei noi curse.


În urma lor, o altă feţiţă încerca să salveze din calea roţilor cât mai multe frunze abandonate de copaci, strângând buchete infinite.



Călătorie în timp
 În roşeaţa apusului de soare, un singur băiat încearcă să ţină pasul cu mai multe fete. Cu toţii încă se adresează cu "doamna învăţătoare".

Joacă un fel de sticluţa cu otravă şi fiecare fuge cât poate el de repede, pentru că atunci când eşti mic joaca nu e joacă. E o treabă serioasă.

2 comentarii: