sâmbătă, 18 iulie 2009

Crosul Hospice Casa Speranței, Brașov 2009

Astăzi, după cum probabil știți sau abia acum aflați, în Parcul Nicolae Titulescu din centru s-a desfășurat crosul cu scop caritabil organizat de Hospice Casa Speranței.
S-au înscris 125 de persoane și suma strânsă din donațiile participanților s-a ridicat la aproximativ 3 mii de lei (2 mii 9 sute și ceva). Foarte puțin dacă ținem cont de potențialul Brașovului.
Crosuul a fost organizat pentru mai multe categorii de vârstă. Cei până în 18 ani au alergat când afară temperatura nu era încă de 34 de grade. Totuși asta nu le scade cu nimic din merite. Să sprintezi la a treia tură de Parc ca să treci linia de sosire primul e mare lucru. E un lucru frumos când vezi copii alergând pentru ca alți copii și chiar adulți, să beneficieze de o viață un pic mai bună. Acesta a fost de altfel și sloganul crosului: "Aleargă tu pentru ei!" Și lumea a alergat. Și n-a făcut rabat de la efort.
În cursa celor de peste 18 ani fetele au fost cele care au luat startul primele. Surprinzător, o doamnă aflată la o vârstă respectabilă a fost cea care a câștigat. Doamna este și instructoare de dans și a fost prezentă la întrecere cu o parte din elevii ei, care au susțint-o pe tot parcursul cursei. O altă fată a alergat cu o poză a mamei ei prinsă de tricou. La un moment dat, poza îi căzuse de pe tricou. A găsit-o și a trecut finish-ul cu poza ridicată deasupra capului într-un gest de triumf suprem.
A urmat apoi cursa băieților. Deși n-am mai făcut o alergare calumea din mai, am zis să alerg și eu acum. Traseul ne-a purtat prin inima parcului prilej pentru a ne minuna de numeroasele nunți în plină desfășurare (chiar îs curios ce ar fi fost dacă fiecare nuntaș ar fi făcut o donație de 5 lei, nu de 10), dar și prilej de a ura unor tineri însurăței casă de piatră. Așa, din timpul cursei, ca să fie mai spectaculos. Desigur, cele 6 ture pe care le aveam de parcurs nu le-am putut duce la bun sfârșit. Am alergat doar două ture după care am capotat și datorită unei afecțiuni mai vechi. Dar nu asta contează. Un domn de 66 de ani, decanul de vârstă al crosului, a terminat în primii 10. Acest lucru spune multe despre determinarea celor ce au alergat astăzi în Parc.
La finalul întrecerii, trupa Jukebox a susținut un concert foarte fain antrenându-i în dans pe toți cei prezenți. După recitalul trupei Jukebox, compus din cover-uri celebre, a urmat festivitatea de premiere a participanților. Cei mici au fost foarte bucuroși să se afle în centrul atenției și sub lupa aparatelor de fotografiat și de filmat. Ba chiar, la tragerea la sorți, o fată a câștigat și o bicicletă.
Referitor la prezența mass-media, aceasta a fost destul de bine reprezentată. Interviuri cu organizatorii, dar și cu participanții. De asemenea am remarcat și destui "amatori" care fie filmau, fie se străduiau să găsească cele mai inedite cadre pentru fotografiat.
A fost și un grup de bicicliști prezenți. Unul dintre ei avea o mini-cameră de filmat prinsă la piept. Chiar aș fi curios să văd cum a ieșit acea filmare.
Un cros și o strângere de fonduri reușite. Se putea și mai bine, însă faptul că 125 de oameni și-au dedicat prima parte a zilei de sâmbătă pentru a-i ajuta pe alții nu poate fi decât îmbucurător.

4 comentarii:

  1. Eu am sprintat la <18 ani pentru locul 4, dar no, e bine si asa :D
    Pe tipii cu bitele ii stiu, filmul il poti gasi aici http://www.youtube.com/watch?v=pHkZjF6O_Ko

    Felicitari pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe felicitări pentru performanță! E ceva!

    Bravo și ție pentru participare și mulțam fain pentru link!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie îmi pare rău că n-am participat. Chiar mă pregătisem pentru cros, dar scosesem din calcul o nuntă în alt oraş ce o aveam pe rol în aceeaşi zi.
    Sper să mă revanşez cu maratonul de la Bucureşti din octombrie.
    Foarte frumos că ai participat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi!
    Sper să mă punct cu condiția fizică și să particip și eu la București.

    RăspundețiȘtergere