duminică, 1 martie 2009

Câteva considerente personale despre...

...Livada Poştei, făcută praf de autorităţile locale în numele "fluidizării traficului" şi a locurilor de joacă pentru copii. Termenul de "Livadă a Poştei" este azi unul abstract.

Livada de odinioară din zona Rectoratului...


Livada de odinioară din zona...Poştei


"Livada" de azi

Până să facă sens giratoriu şi la Livadă tot mai avea un iz aparte acea zonă, acum, însă s-a dus naibii totul.

Livada Poştei, la Rectorat, înainte de a fi "giratorisită"


Livada Poştei, sfârşitul anilor '90


Livada Poştei ,iarna lui 2006, înainte ca transformatea să fie completă

...Parcul "Nicolae Titulescu", în curs de a fi făcut praf de autorităţile locale în numele locurilor de parcare. Parcul va fi escavat, se vor construi parcări subterante şi apoi vor "replanta" parcul. Este inutile să menţionez că parcul Titulescu adăposteşte câteva specii rare de plante şi arbori.

Parcul "Nicoale Titulescu"


Parcul "Nicolae Titulescu", la ultima sa iarnă?

...Piaţa "George Enescu", făcută praf de autorităţile locale în numele locurilor de parcare. Loc de relaxare cu iz medieval "ras" pur şi simplu din centrul vechi pentru 10 locuri de parcare.

Frumos, nu?

...Piaţa "Unirii" sau Prund, cum vreţi voi s-o numiţi, făcută zonă pietonală în campanii electorale, dar în realitate nimic altceva decât o parcare în centrul căreia se află statuia închinată soldaţilor români din Primul Război Mondial şi o troiţă a junilor, înconjurate nu de zone verzi şi flori, ci de maşini.

Ostaşul nostru, flancat de "divizia motorizată"


Troiţa

...asfaltare. În timp ce s-a turnat asfalt cu nemiluita în cartirele braşovene pentru a le da un aspect civilizat şi a face...locuri de parcare, Autogara Numărul 1 a fost uitată de soartă (a se citit "autorităţile locale") . Gropi, bălţi, mini-lacuri şi mini-fluvii constituie "sala de aşteptare" în aer liber pentru cei care pleacă sau vin în Braşov. Până or să ajungă oaspeţii oraşului nostru în cartierele asfaltate vor fi plini de noroi pe haine şi apă în papuci.
Adăugare, 9 februarie 2010: Autogara 1 a fost renovată. S-a montat chiar și o barieră care să permită accesul în incinta autogării exclusiv autocarelor și microbuzelor. Primăvara trecutăera să fiu călcat de o dubiță care habar n-am ce rol avea în peisajul autogării. Felicitări pentru o treabă bine lucrată! 
Acuma ocupați-vă de restul!

...Parcul "Tractorul", sau mai bine zis şantierul din Tractorul. Se pune de o infrastructură pentru hocheiul braşovean, Foarte bine! Se distruge o bună parte din parc. Foarte rău! Infrastructură pentru hochei nu înseamnă doar sală, ci şi hotel, zone de acces şi...locuri de parcare. Îmi doresc din tot sufletul acest patinoar, pentru că echipă avem şi chiar echipă bună, Fenestela Braşov, dar să faci ceva şi să distrugi altceva nu e chiar frumos. Sunt sigur că existau o grămadă de alte locaţii pentru viitorul patinoar, dar deh, soarta!

Toamna în Parcul "Tractorul"


Iată cum va arăta patinoarul din Braşov, lăudabilă intenţie, condamnabilă localizare

...noul stadion "Municipal". Până în 2010 Braşovul, cică, ar trebui să aibă un stadion ultra-modern construit pe locul bătrânului Muncipal din Bartolomeu. Dar se zvoneşte prin oraş că un (nou) mall se va înălţa trufaş pe acea locaţie şi nu bijuteria de stadion de mai jos.

Dă Doamne să mă înşel şi să apară această construcţie în zona aceea şi nu un mall

...Monumentul Eroilor din Bartolomeu. Monumentul este închinat celor 250 de ostaşi români căzuţi la 8 octombrie 1916 apărând oraşul de trupele germano-maghiare. Oficialităţile braşovene de azi au continuat munca celor din 1970 care au dezafectat cimitirul mutând osemintele eroilor într-un alt loc. Astfel, mai-marii oraşului din zilele noastre au înţeles că în acel loc trebuie construit un giratoriu şi nu renovarea aşa cum se cuvine a monumentului. Traficul e la fel de varză ca înainte, iar cei care trec prin zonă pe lângă monument, ori îl privesc cu nepăsare, ori...nici nu-l observă.

"Patria recunoscătoare scumpilor său fii", atât de reunoscătoare încât a turnat asfalt peste ei.

...Aeroportul Internaţional, se face până în 2010, se face când or avea nepoţii mei nepoţi, ne acordă nu ştiu ce bănci finanţare, nu ne mai acordă decât o parte din ele. Cam în ritmul ăsta se construieşte atât de necesarul aeroport pentru întreg judeţul nostru.

Iată cum va arăta aeroportul Braşov-Ghimbav atunci când va fi gata

Acestea sunt doar câteva lucruri care mi-au venit subit în căpăţână, dacă ar fi să sap adânc m-aş îngrozi şi mai tare peste ce aş da.
"Felcitări" domnilor din Primărie, Consiliul Local şi cel Judeţean!

2 comentarii:

  1. Frumoase prezentari.Laudabil blog, dar cred ca ar trebui sa il vada si domnii din primarie.Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutări!
    Scuze de întârziere cu care răspund. Fie că văd sau nu văd ce ne deranjează pe noi, cetățenii, tot cum vor ei fac.

    RăspundețiȘtergere