joi, 2 februarie 2012

Deci, cu sesiunea...

No, copii, ochii mari pentru că ceea ce urmează să citiţi ar putea face diferenţa între un examen luat şi unul picat. În primul rând, felicitări că ai ajuns la facultate, înseamnă că te numeri printre cei care ştiu să citească şi că textul ăsta n-o să-ţi pună prea mari probleme intelectuale.

Deci, cu sesiunea treaba stă în felu' următor, ea împarte studenţii în două categorii mari şi late: ăia care se pregătesc tot semestrul pentru ea, şi ăia care îşi bagă (fiecare după preferinţe) în ea până cu o seară înainte de examen. Dacă eşti din prima categorie, ieşi, dispari de la mine de pe blog pentru că aici nu tolerez intelectualii cu antrenament. Dacă crezi că te regăseşti în a doua categorie, te rog rămâi pentru că avem de discutat.

Băi, situaţiunea e că cu o seară înainte de examen nu prea poţi să te aştepţi la cine ştie ce miracole. Nu eşti nici vreun robot ca să-ţi bagi stick-ul cu cursuri în cap şi să reciţi poezia în ziua examenului aşa că, da, unii ar putea spune că ai pus-o şi să te pregăteşti de restanţă. Dacă, însă, în timpul semestrului ai fost la cursuri o mică şansă există pentru tine. Mică, mică da' ridică! Desfă o sticlă de vodka şi pun'te pe citit notiţele ce le-ai luat sau ce cursuri ai în posesie. Desigur, dacă eşti unu' din retarzii care e absent tot semestrul şi se prezintă doar la examen, sugi cariciu' ! În cazu' ăsta poţi să te tirezi şi tu de aici şi să mă laşi doar cu intelectualii mei care preţuiesc adrenalina clipei. Aşa, acum că am rămas singuri, să continui expoziţiunea. După ce ai desfăcut sticla de vodka ieftină (sau de rachiu' de la ţară - bun şi ăsta) şi ai purces la citit, arde-o uşor şi nu încerca să memorezi ce citeşti. Cum s-ar spune, distrează-te, mă-nţelegi? Iau o duşcă, mai dă o pagină şi miră-te de ce citeşti acolo.

No, după o asemenea serată culturală, la examen o să fi destul de mahmur şi o să te doară prea tare capu' pentru a-ţi mai păsa că tocmai ai picat examenul. TOTUŞI (mereu există un "totuşi" şi acesta ne face viaţa mai frumoasă), dacă ai mână bună şi ai tras un belet cu subiectul pe care-l "savurai" în urmă cu 14 ore vei constata că şi mahmureala poate avea beneficiile ei. Ideile îţi vor invada mintea, simţul critic îţi este la cele mai înalte cote şi arzi de nerăbdare să-i demonstrezi profului cam ce crezi tu despre sub'ect. Să fie pace în lume!

3 comentarii:

  1. de cand cu sesiunea, mi-am dat seama ca as dori sa dau Bac-ul de 10 ori, in loc sa invat pentru 7 examene pe ultima 100 de metri. sau doar juniorii din anul I gandesc asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Răzvan-Ionuţ Dobrică3 februarie 2012 la 16:37

    Cred că doar juniorii cred asta. Depinde de colegi și de situații, dar sesiunea, pe lângă chinul ce-l implică, poate aduce și lucruri faine. O să le descoperi și tu, n-ai grijă.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Băi eu las totul pe ultimul moment și în acel ultim moment găsesc ceva de făcut, ca să mai amân puțin învățatul și aici se termină cu învățatul :)) În timpul examenului mă încurajez că pentru următorul examen o să mă apuc de învățat cum ajung acasă și aia e...

    RăspundețiȘtergere