miercuri, 12 octombrie 2011

Ghid de supravieţuire pentru copiii graşi (între 7 şi 13 ani)

Fiind un fost fat-kid, actual adult, pot spune că vorbesc în cunoştinţă de cauză. Setul care urmează de "cum să procedezi?" se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani pentru că, se presupune, de la 14 ani ai buletin şi eşti capabil să elaborezi singur metode de combatare a greutăţii în plus.

1. O să fii tachinat destul de des pentru roata de pe spate a biţei care se lasă la tine mai mult decât la ceilalţi. Naiba! Găseşte-l pe cel mai bazat din grup şi fă-l la o tură în jurul blocului (sau a altui traseu stabilit de comun acord). Apoi dă-te jos de pe biclă şi scoate pieptu' (şi burta) în faţă cu mândrie. Noi suntem eroii străzii!

2. Cuvântul "grasul" va fi folosit în tandem cu diverse cuvinte cu care rimează, de genul "contrabasul" sau "compasul". Tot ce pot spune e asta: nu pune botul şi nu ţipa după maică-ta. Fă din poreclă renume!

3. Pentru că l-ai făcut pe fraierul de la punctul 1 la cursa de biţe, o să te provoace la, să zicem, o cursă de alergat. Şi poate că fraierul o să câştige de data asta. Şi atunci o să înceapă să-ţi strige "grasu' contrabasu' " etc. Nu dispera! Axează-te pe un sport şi devin-o bun în acel sport. Box, fotbal, rugby sau lupte, în general astea de contact. Şahul e mişto, da' nu prea o să te ajute în cazul de faţă.

4. Buuun, am ajuns şi-n punctul în care-ţi sfârâie călcăiele după fete. Nu fi genul sensibil şi lacrimogen. Eşti gras, nu-ţi permiţi s-o arzi drăgălaş! Desigur, nu-i nimic rău ca ea să te considere un teddy-bear, dar o să vrea la un moment dat un... oh, naiba! eşti încă prea mic pentru sfatul ăsta. Mergem mai departe.

5. Învaţă să te baţi, chiar dacă la punctul 3 nu ai ales boxul dintre potenţialele sporturi care ţi-ar creşte faima. O să vină un moment când un golan o să se lege de tine doar pentru simplul fapt că eşti gras. E modul unora de a se simţi superiori faţă de alţii. Nu-i nimic. Rupe-i capu' în 15 mii de feluri pentru ca atunci când o să vină la tine uşă cu maică-sa, maică-ta să spună că n-are timp să stea de vorbă pentru că tocmai a pus o plăcintă la cuptor pentru micul ei campion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu