marți, 7 decembrie 2010

Braşov, 10-12 decembrie, capitala fotbalului mondial.

Prima parte a Turneului "Ibrahim Dossey" de anu' ăsta s-a încheiat marţi seară. Odată cu înscrierile (55 de echipe s-au înscris !!!!) şi repartizarea echipelor în grupe. Au ieşit 18 grupe, iar sistemul de cernere al echipelor până să rămânem cu numai 4 care să-şi dispute supremaţia nu e chiar foarte complicat. Am încercat să încropim o variantă cât mai pe placul participanţilor.


www.ibrahimdossey.wordpress.com - blogul turneului. Aici găsiţi cel mai bizar sistem de competiţie din istoria jocurilor sportive.

Prima parte a fost relativ uşoară. Mă rog, am avut oareşce emoţii la finalul lui noiembrie când erau numai 15 echipe înscrise, dar cu două articole în Gazeta Sporturilor s-a deschis şi robinetul înscrierilor. În ultima săptămâna s-au înscris 40 de echipe. E ceva!

Acuma urmează partea a doua, una din cele mai draconice. Realizarea programului meciurilor. La 55 de echipe înscrise, tot atâtea preferinţe privind programarea, motiv pentru care sperăm că şi anu' ăsta vom putea pune pe masă un program care să mulţumească pe toată lumea. Sau măcar pe majoritatea.

Partea a treia va fi însă testul suprem. Meciurile! De vineri până duminică, sinteticul din Parcul "Tractorul" (să trăiască domnii de la Direcţia Sport şi Tineret a Municipiului Braşov) va fi capitala fotbalului mondial. Nu spun asta pentru impact. Chiar aşa va fi. Gândeşte-te doar: 54 de meciuri în faza grupelor. 9 meciuri în faza a doua. încă nouă meciuri în faza a treia. patru cu semifinalele, finala mică şi cea mare. 76 de meciuri în trei zile. Capitala fotbalului mondial, capisci?

Ce-o să facem cu cei 5000 şi ceva de coco ce se vor aduna odată cu taxa de înscriere. Păi îi luăm (organizatorii) şi-i spargem în maxim două ore în Bamboo-ul de la urşi. Dacă ai crezut ar trebui să-ţi duci gena umoristică la o revizie.

Păi, avem în plan ca o sumă să fie donată bineînţeles familiei lui Ibrahim Dossey, soţiei Ioana şi fiicei Jennifer. Vreo 3000 de lei. Restul sumei donând-o unor asociaţii caritabile de prin urbea noastră. Centrul persoanelor fără adăpost pe primul loc în lista noastră şi mai căutam încă o "ţintă".

Sper să ducem şi anu' ăsta turneul la bun sfârşit.

Un comentariu: