duminică, 5 septembrie 2010

Aeroportul Internațional Brașov

În jurul orelor 7 (nu mai reţinem exact dacă seara sau dimineaţa datorită haosului efervescent creat), 100 de mii de braşoveni au invadat spaţiul din faţa ferestrelor Primăriei, Consiliului Judeţean, Modaromului şi chiar porţiuni din aleea de sub Tâmpa. Urşii s-au refugiat în Răcădău. Turiştii au aderat şi ei la cauza răzvrătiţilor.

Mulţimea furioasă, nebună, dar bine dispusă, a cerut ieşirea la balcon al celui dintâiu fiu al oraşului, primarul George Scripcaru pentru explicaţii privind construcţia celui mai bengos aeroport din acest colţ de lume. Cum clădirea Primăriei nu este dotată cu un balcon, primarul nu a putut a da curs invitaţiei forţelor beligerante ale oraşului care, în scurt timp, au atras de partea lor şi pe cei doi comunitari însărcinaţi să apere Primăria. Armata era de mult de partea reacţionarilor. Elicopeterele Puma SOCAT survolând spaţiul aerian pentru a observa orice mişcare dubioasă a liderilor politici. S-au realizat filtre la intrarea judeţ pentru a împiedica accesul oamenilor politici "de la Bucureşti" şi a aliaţilor acestora"de la Cluj".

Sub lozinca "avion cu motor, du-mă sub Tâmpa în zbor", mulţimea, care deja coagulase aproape toată populaţia oraşului (câţiva sugari au fost observaţi dedându-se unor acte de asediu cu sticluţa cu lapte în numele cauzei) forţa intrarea în Primărie. Pentru a evita murdărirea covorului şi a marmurei din hol de bocancii noroioşi ai cetăţenilor (au avut loc averse cu descărcări electrice şi fluctuaţii ale leului în cursul zilei), primarul acceptă să iasă la dialog cu mulţimea. Aceasta deja primea întăriri cu autocare pline cu turişi octogenari din Germania, Belgia, Austria şi Mesopotamia.

Primarul a dat asigurări populaţiei oraşului (care nu mai avusese prilejul să invadeze străzile de la calificarea Braşovului în Uefa, în 2001), că, cităm "situaţia aeroportului internaţional este pe cale de a se soluţiona. În timpul întrevederii mele cu preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Aristotel Căncescu, la ceaiul de la ora 5, am convenit să batem palma din toate punctele de vedere." Un val de urale a zguduit Tâmpa însă Căncescu, care privea evenimentele de pe acoperişul clădirii Consiliului Judeţean alături de Botorog a zis la portavoce, cităm, "Minte!". Un val de urale negative de data asta zguduie iar Tâmpa iar copacilor le cad frunzele înainte de vreme, putându-se citi, din brazi, pe versantul dinspre oraş, "Braşov - oraş de vis". Văzând că ecosistemul are de suferit, Căncescu zice, cităm: "Nu minte!". Astfel, lalele şi ghiocei au început să umple Tâmpa, ruinele Braşoviei ieşind singure la suprafaţă de bucurie că turişti din toate colţurile atlasului le vor vizita din aterizare.

Apoi, primarul a trebuit să facă faţă întrebărilor puse de cetăţenii a căror furie a coborât de la 11,9 la 4,2 grade pe scara Richter. Câteva din cele mai interesante întrebări au fost următoarele:
"Când începeţi să-l construiţi?"
Răspunsul imediat al primarului: "Conform previziunilor astrologice, meteorologice şi endogrinologice cândva în viitorul apropiat."

"Asfaltul pistei va fi turnat de Butuza?"
R.I.P: "Domnul Butuza este un prieten al primăriei, un om care ne-a ajutat foarte mult şi pe care vreau să-l felicit pentru participarea la Dakar-ul din acest an. Performanţele domniei sale au făcut ca numărul turiştilor să fie acelaşi cu anul următor."

"Se va ocupa CET-ul de încălzirea aeroportului?"
R.I.P: "Momentan, cei de la CET vor asigura încălzirea doar pentru sala de aşteptare pe un termen nelimitat. În funcţie de comentariile primite pe Facebook de la călători privind mulţumirea sau extazul lor faţă de serviciile oferite de CET, vom lua decizia de a extinde contractul şi pentru încălzirea cabinei piloţilor."

"Se vor putea face curse cu balonul?"
R.I.P: "Da, bineînţeles. Va exista un terminal special pentru curse cu balonul pe trasee inter-judeţene, cât şi o line aeriană pentru transportul în comun administrată de RAT. Pensionarii suferind de frică de zbor vor circula gratis."

"Câte sensuri giratorii va avea aeroportul?"
R.I.P: "În urma întrevederii la grătarul de la Iepure cu reprezentanţii principalelor companii aeriene, s-a stabilit de comun acord şi toţi la un loc, un număr de trei sensuri giratorii. Câte unul pentru terminalul sosiri şi plecări, pentru fluidizarea traficului cetăţenilor ce vin în ţară sau pleacă la muncă în străinătate. Un al treilea sens giratoriu va fi la intersecţia pistei principale cu pista către hangare. Am văzut un documentar pe Discovery Channel că există avioane ce se alimentează în aer. Nu văd de n-am putea şi noi alimenta sau schimba piese din mers."

"Ce nume va purta aeroportul?"
R.I.P: "Există mai multe variante, dar cea cu şanse reale de concretizare este Aeroportul Internaţional Ion Ţiriac". Variantele Ion Milu şi Aurel Vlaicu au picat pentru că primul dădea avioanele jos de pe cer în al doilea război mondial - şi nu ne dorim un patron spiritual beligerant -, în vreme ce al doilea aparţine, spiritual, de terenul de sport al Colegiului Andrei Şaguna. Plus de asta, domnul Ţiriac a fost un mare tenismen."

Mulţimea s-a retras apoi, mulţumită de întrevederea ce avusese loc şi a ajuns la timp acasă pentru a se urmări la Telejurnal,Observator şi ştirile ProTV, precum şi la Dan Diaconescu, peste tot glorificându-se poziţia de forţă adoptată de braşoveni.

Faza cu bebeluşul spărgând ghiveciul de pe un pervaz al Primăriei cu biberonul a ajuns la "Play of the day" pe CNN, în vreme ce Ben Laden, printr-o înregistrare trimisă la Al-Jaezzera, a spus că din simpatie pentru inimioasa mulţime braşoveană a anulat atentatele cu sinucigaşii programaţi să explodeze concomitent la chioşcul de la Modarom, barul Tei şi toaleta publică de lângă Primărie.


Lucrările de construcţie au demarat, într-adevăr, în viitorul apropiat.

4 comentarii:

  1. Iar de viitorul stadion municipal nu a amintit nimeni????

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi de ce-ai chiulit, mon cher, de la revoluţie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa taceti ca nu stiti nimic, mai bine nu va mai dati cu parerea. Iar legat de omul care are blogul ai fost la revolutie??

    RăspundețiȘtergere
  4. Care revoluție? La aia din '89 n-aveam cum pt că aveam o lună jumate. Iar la asta din articol n-aveam cum pt că e o chestie imaginară.

    RăspundețiȘtergere