marți, 19 ianuarie 2010

Sesiunea şi viaţa de apoi

Știți, perioada celor 12 ani de școală e ca viața. Experimentezi și faci cam tot ce se poate. Doar ai o singură viață, ce dracu', şi ar fi al naibii de păcat s-o ratezi. Sigur, te mai ceartă mamă, îţi mai arde o palmă tată, te părăseşte iubita iar echipa preferată pierde sau retrogradează, dar asta nu înseamnă că trebuie să capotezi. Încearcă să vezi mereu partea frumoasă a vieţii şi o să fie fain.

No, bun, trec cei 12 ani. Trece viaţa ta. Te vezi pus în faţa "Judecăţii de Apoi", recte Bacul. Partea faină e că după "judecată", urmează un fel de viaţă în care poţi face tot ce nu ţi-a reuşit în cea anterioară. Totuşi, nu ştiu cum se face că odată trecută aceast "judecată", studenţia seamănă mai mult cu iadul, decât cu raiul. Ca-n bancul ăla cu studentul de moare şi ajunge în iad. Îl întreabă dracul în ce colţ vrea să stea: ăla cu studenţi sau cel cu oameni normali. "Sudent am fost toată viaţa", îşi zice studentul, "aşa că aleg colţul cu oameni normali". Toate bune şi frumoase. Chef, tot tacâmul, dar la sfârşitul zilei vine dracul să le bată un cui în p--ă. Rezistă el ce rezistă după care cere să fie mutat în colţul studenţilor. Ce mai, era paradisul din iad. Chef după chef o lună, două, trei, patru. După patru luni vine dracul cu o ladă de cuie pentru fiecare. "Gata băieţi cu distracţia, a venit sesiunea!"

"Şi fetele? Fetele ce fac?", se aude strigând din tribune. Fetele? Sincer, nu ştiu ce-i cu ele. Ultima oară când le-am văzut făceau coadă la un xerox. Sau la megazinul de feronerie de lângă?

4 comentarii:

  1. Am ras, deci mi-a placut, dar, nu cumva, se simte o umbra de pesimism?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-aș zice chiar pesimism, ci mai degrabă un fel de angoasă resimţită de orice student în momentele acestea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum e la tine dar la mine e penultima sesiune si deja incepe sa-mi fie dor . Mi-as lasa cateva restante :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cip
    Cum să zic, într-un fel îmi place. De fapt, sincer? O, ador! Senzația de nepregătit pt examen mă domină întru-totul și o ador!

    RăspundețiȘtergere