sâmbătă, 5 decembrie 2009

"Fii Moș Crăciun!" şi 52 de echipe la Turneul "Ibrahim Dossey"

Am două proiecte pe rol ce-mi cer foarte mult timp, timp ce-l ofer cu drag, şi profit de momentul acesta de relaş pentru a vă pune şi pe voi în temă cu ce se mai întâmplă.

Ca student, împreună cu grupa de la facultate, am iniţiat un proiect prin care de sărbători facem pe Moş Crăciun şi invităm cât mai mulţi oameni să facă la fel.

Desfăşurat sub sloganul "Fii Moş Crăciun!" scopul acţiunii este de a strânge cât mai multe cadouri pentru copiii de la Şcoala 14 înscrişi în programul "A doua şansă". Sunt 19 copii pentru care pe 11 decembrie vom organiza o serbare de Crăciun aşa cum n-au mai avut până acum. Avem pile la Moş Crăciun care, special pentru aceşti copii, va veni şi le va aduce cadouri pe 11 şi nu în seara de 24 decembrie.

Eu zic că ne-am mobilizat destul de bine având în vedere timpul destul de scurt ce l-am avut la dispoziţie şi sunt convins că pe 11 decembrie va ieşi o chestie foarte faină. Cu ajutorul celorlalţi studenţi de la Universitatea "Transilvania", care fie sunt din Braşov sau care stau în cămin, am reuşit să strângem foarte multe jucării şi chiar nişte sume de bani destul de frumoase care ne vor uşura considerabil misiunea. Mulţam şi cinste vouă pe această cale!

Detaliile despre acţiune şi chiar şi dorinţele copiilor le puteţi citi pe blogul www.pentruceimici.wordpress.com. Tot acolo puteţi afla ce trebuie să faceţi daca să vă implicaţi şi voi în această acţiune.

Chiar ieri am fost la cei mici să-i ajutăm să facă nişte felicitări şi decoraţiuni pentru pomul de Crăciun şi a fost foarte frumos. Bine, mai mult fetele i-au ajutat practic, eu cu o vorba, cu un sfat, ba chiar am lipit şi eu o chestie aurie pe o felicitare. Nu că n-aş avea talent sau că mi-ar fi lipsit voinţa, dar eram ocupat cu filmatul. O să postez şi pe blogul meu dar şi pe blogul celor mici montajul video atunci când îl termin. Mâine, cel mai probabil, o să-l puteţi vedea.

Ca suporter am pus la cale la mijlocul lunii octombrie Turneul Memorial de fotbal "Ibrahim Dossey". Cu articolul ăsta a început totul.

Iniţial speram să se adune un număr decent de echipe pentru ca totul să nu se transforme într-un fiasco. Mă gândeam că ar fi o reuşită înscrierea a 14 echipe. Dar după ce aseară am tras cortina peste înscrierile la turneu, am constatat că la competiţia în memoria lui Ibrahim Dossey vor participa, ţineţi-vă bine, 52 de echipe (!). Pe blogul turneului, www.ibrahimdossey.wordpress.com, puteţi citi scurte prezentări pentru 50 dintre echipele înscrise şi pe le puteţi admira şi emblemele. Celorlalte două echipe înscrise urmează să le fac prezentarea în seara asta.

În mare parte am reuşit ce mi-am propus. Avem teren unde să jucăm, sinteticul din Parcul "Tractorul" din apropierea Patinoarului. Avem premii pentru locurile 1, 2 şi 3 dar şi pentru cel mai bun portar al turneului şi pentru golgheter. Conducerea F.C. Braşov şi site-ul FCBraşovFans.ro s-au angajat să ofere premiile şi le mulţumesc din suflet.

Avem o super echipă compusă din foşti colegi ai lui Ibrahim Dossey. Marcel Şandor, Cosmin Bodea şi Marian Ivan sunt doar câţiva dintre componenţii echipei "Prietenii lui Dossey". Mulţam Ilie cu această ocazie.

Doamna Ioana Dossey, soţia regretatului Ibrahim Dossey, va fi şi ea prezentă la turneu împreună cu micuţa Jenny pentru a da lovitura de începere a turneului.

Eu spun că a ieşit destul de bine. Desigur, suntem doar la jumătatea drumului. Adevăratul test fiind turneul în sine ce va ţine din 11 decembrie până pe 13.

Mâine seară, de la 17,30 avem şi o întâlnire în Crossroads cu câte un reprezentant din partea fiecărei echipe unde vom stabili detalii de genul cine cu cine joacă, în ce sistem şi de la ce oră. Dacă cineva din presa sportivă este interesat să asiste, foarte bine, vă primim cu braţele deschise.

P.S. între toate acest proiecte cu iz caritabil-sportiv am găsit şi timpul să fac un scurt montaj fantezist. Anume, Al Pacino antrenor la Steagu'. Sau măcar psiholog al echipei. Discursul e preluat din filmul "The Replacements" iar cei de la GSP TV nu ar fi foarte băieţaşi dacă mi-ar scoate şi clipul ăsta de pe YouTube.

6 comentarii:

  1. 52 de echipe !!!!

    Bravo Razvane
    Succes in continuare...sa avem la ambele proiecte :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Servus, Mara!
    Cu siguranță vor fi două proiecte ce merită toată atenția.
    Baftă s-avem!

    RăspundețiȘtergere
  3. "ca si student", "ca si suporter"... Pacat de articol, altfel decent, cu aceste "ca si"-uri care zgarie la ureche. Bine macar ca n-am citit "decat"-uri fara negatie, alea sunt si mai enervante.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi cer scuze pentru greșeli. Nu l-am verificat după ce am scris. Am să modific și textul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place acest blog, il accesez destul de des. Acesta este motivul pentru care mi-am permis sa-ti atrag atentia asupra acelor mici scapari.

    Sunt multe abordari interesante, cu care pot sau nu sa fiu de acord, avem chiar si doua pasiuni comune, asa ca nu te vei supara cand iti voi mai semnala unele exprimari mai putin fericite. Nu am renuntat a citi acest blog cand nu mi-ai raspuns unui comentariu, asa ca, vrei, nu vrei, ai un corector pe care nici macar nu trebuie sa-l platesti.:)

    Bafta!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc pentru vizitele constante şi normal că nu mă supăr pentru orice tragere de mâneca.

    Cât despre comentariu, probabil te referi la articolul despre meciul de la Bistriţa, de sezonul trecut. Atunci ai spus tot ce era de spus şi n-am considerat necesar să mai adaug ceva.

    RăspundețiȘtergere