vineri, 27 noiembrie 2009

Mi-au devastat monumentul !

Nişte căcănari de 2 bani (doar mogulii sunt căcănari de peste 2 bani), mi-au distrus monumentul eroilor închinat ostaşilor români din Primul Război Mondial.

Scriu că "mi-au devastat monumentul" pentru că sunt legat afectiv de acel soclu şi de acea statuie. Prima dată când am văzut monumentul eram foarte mic, aveam vreo 7-8 ani şi mi-a rămas întipărit pe retină soldatul pornit la atac. Chiar dacă înfăţişează eroii români din Marele Război mereu l-am asemuit cu bunicul meu. Arată exact cum mi-l imaginam pe tătuca, Dumnezeu să-l ierte, atunci când îmi povestea despre păţaniile lui de la Stalingrad sau Carei.

Monumentul a fost ridicat cu sprijinul "Reuniunii femeilor din Braşov", un fel "business-women" cum vedem în ziua de azi premiate în gale festive, dar nişte scursuri au găsit de cuviinţă să smulgă identitatea monumentului de pe soclu. De ce-aţi făcut-o, mă? Sunteţi mai bărbaţi că aţi rupt placa de metal de pe soclul statuii? Grijania mamii voastre de nesimţiti!


4 comentarii:

  1. Degeaba ii injuri, ca astia nu citesc, de fapt sunt mai mult ca sigur analfabeti. Te inteleg, ca si pe mine ma revolta, dar mai tare ma revolta patronii de carton, cacanari de trei bani, de la centrele de fier vechi care nu doar nu le cer buletinul, dar au o nesimtire de cat Tampa sa cumpere asa ceva, in loc sa-i dea pe mana Politiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă refulez, măcar atât. În societatea noastră nu știu cum se face că majoritatea funcțiilor cheie sunt ocupate de oameni de nimic iar cu astfel de specimene n-ai la ce acte de omenie să te aștepți, din contră. Trist spre foarte trist!

    RăspundețiȘtergere
  3. iar s-a luat cineva de el? no, zi amu' sa nu-i pagi pe unde au iesit

    RăspundețiȘtergere