marți, 27 octombrie 2009

Apă caldă, sensuri giratorii și renovarea centrului istoric

Dacă prin robinete ar curge apă caldă măcar la jumătate din intensitate cu care se contruiesc și amenajează sensurile giratorii... Dar nu! Mai toate ziarele brașovene au anunțat că s-a rezolvat problema apei calde. Au anunțat asta acum aproape două săptămâni. În tot acest timp al succesului invizibil, la giratoriul de la Carrefour am prins o coloană ce ajungea până la fabrica de bere, iar azi când veneam de la facultate, la giratoriul de la Spitalul Județean, o altă coloană mai avea un pic și ajungea dincolo de Tâmpa. Președintele CET-ului a zis că îi ia ceva timp apei până ajunge de la ei în toate apartamentele din Brașov. Pentru că eu stau în Noua l-am crezut. Am zis să nu fiu căcănar cu toate că timp de aproape 6 luni ei au fost niște căcănari cu mine. Nu știu, apa nu a ajuns nici până acum. Poate o avea restricție de viteză pe țeavă.

La fel și gazul pentru încălzire. Aaa, încălzirea, altă comedie și cu dânsa. Mi-au lipit cei de la CET o mică notă pe ușa de la scară în care ziceau că din data de 12 octombrie vor începe furnizarea de agent termic. Însuși domnul Cuțitei, președintele CET, s-a semnat pe acea notă fapt ce mă făcea să cred că în sfârșit totul va fi în regulă. Păi imediat vine noiembrie și agentul ăla de care se vorbea în notă a căzut la datorie CĂ CAlorifele tot reci sunt. Chiar sunt curios dacă președintele CET-ului își ia apa caldă tot de la... CET sau are centrală termică.

Asta-i viața, dragii moșului! Îi admir pe cei cu campania Există viață fără CET dar nu știu ce sorți de izbândă vor avea. La ce mafie e în orașul ăsta fără să ai și tu un pistol sau măcar o rangă nu prea poți să te impui doar cu puterea cuvântului și a cauzei dreptății.
Am şi eu în plan debranşarea de la CET ca să nu mai suport şi alte căcănării din partea lor pe viitor. Până atunci însă sunt cu sufletul împăcat ştiind că mi-am plătit mereu banii şi că cei deja debranşaţi n-au cotizat şi pentru mine.

Și încă o chestie legată de treaba cu giratoriile (îmi place să sar de la un subiect la altul astăzi). Calea București n-ar mai trebui să se cheme astfel ci să-și schimbe denumirea în Calea Girtoriilor. Ultimul giratoriu l-a care s-a început construcția este cel de la intersecția Căii București cu Lacurilor (în apropierea fabricii de bere). Toate (giratoriile) ca toate, dar cu ăsta s-au căcat pe ei în mod elegant. Au ras aproape jumate din parcul de la Dârste ca să facă minunăția în care să ne învârtim cu mașinile. Meșterie, monșer!
Dă-l în morții mă-sii pe pieton. Să distrugem parcurile, să micșorăm trotuarele, să tăiem copacii ca să facem loc la mașini. Facem şi "zebre" la 100 de metri mai jos sau sus de giratoriu ca să ocolim 200 de metri şi când traversăm în final facem slalom printre maşinile din parcarea ce se intersectează cu "zebra". Păi deh, că ne-a fost lene să facem un pasaj subteran. Sufeream o perioadă mai lungă până era gata dar apoi eram toţi fericiţi.

Citeam în Monitorul Expres despre posibilitatea renovării Centrului Vechi aşa cum scrie la carte. S-a făcut o inventariere a clădirilor ca să nu li se altereze arhitectura şi aşa mai departe. Apoi am citit din nou propoziţia care mă face să-mi crească tensiunea: "Construirea unei parcări subterane sub Parcul Nicolae Titulescu şi Ciprian Porumbescu." Parcul "Ciprian Porumbescu" e parcul din faţa Colegiului "Andrei Şaguna". Chestia e că vor distruge ambele parcuri. După ce fac ei parcările alea subterane n-or să se mai poată replanta acele parcuri în veci. Aceste parcări subterane au fost aduse în discuţie ca şi posbilitate de a elimina accesul cu maşini în Centrul Istoric. Adică Mureşenilor şi Strada Poara Şchei să devină pietonale. Păi dacă e aşa de ce se vrea parcare subterană la Parcul "Ciprian Porumbescu" dacă se doreşte interzicerea traficului în Centrul Vechi? Se transportă maişinile cu elicopterul? Băi, dar noi suntem luaţi drept cei mai idioţi oameni de pe Terra.
Să de-a dracul să bagaţi buldozerele în Parcul "Nicolae Titulescu" că mă leg de un copac de o să ziceţi că Botorog e mic copil pe lângă mine.

4 comentarii:

  1. Numai să nu dai cu "rahat" prin faţa Prefecturii, că ajungi la beci. În rest eu cel puţin te susţin:)

    RăspundețiȘtergere
  2. dacă toţi braşovenii, de fapt toţi românii, s-ar trezi şi s-ar uni împotriva incompetenţilor, lucrurile ar sta altfel. Pînă atunci nu ne rămîn decît astfel de mijloace la dispoziţie pentru a-i putea sancţiona. Măcar să ştie că sunt şi oameni care au ieşit demult din turmă.
    Ionuţu, susţinător Există viaţă fără CET!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marius Ola
    Nu dau cu rahat, protestez paşnic legat de un copac. O să ţin un pom liber şi pentru tine.

    @Ionuţu
    Adevăr grăieşti, maestre!

    RăspundețiȘtergere
  4. apa calda are restrictie de viteza la sensul giratoriu de la calea bucuresti cu saturn, la carrefour, deci ai de asteptat pana cand iti va ajunge la bloc si dupa in apartament. pacat de ce se intampla in Romania.

    RăspundețiȘtergere