duminică, 6 septembrie 2009

Hai să învățăm despre RO-MÂ-NI-A !!!

Văd din recent încheiatul meci cu Franța doar partea plină a paharului pentru că oricum sunt mult prea mulți cei dispuși să critice și să facă pe roboții în loc să se bucure de acest egal și de faptul că Naționala de fotbal își reconstruiește încrederea și își recapătă atitudinea. Au avut o bară francezii. Și, ce? Au avut un gol anulat francezii. Și, ce? Golul nostru e autogolul lor, de fapt. Și, ce? S-a terminat 1-1 și asta contează. Învățați să apreciați alunecările lui Tibi Ghioane, cu care îi întorcea pe franțuji cu "roțile" în sus dar le lua mingea. Învățați să apreciați paradele lui Dani Coman care deși dezavantajat de statură s-a întins să scoată șutul lui Henry de la rădăcina barei. Învățați să apreciați cascada de driblinguri ale lui Mihăiță Roman, care nu s-a sfiit să-i înșurubeze pe fundașii francezi ce-și fac week-endurile la Manchester United sau Arsenal Londra. Învățați să apreciați tacklinguri-le făcute la sacrificiu de Raț, Maftei, Cristi Chivu și Mirel Rădoi. Apreciați grimasa îndurerată a acestora când își întind mușchii la extrem. Învățați să apreciați sictirul cu care Iulian Apostol îl privea pe Ribery. E timpul să fim iarăși noi aceia care-și complexează adversarii numai privindu-i. Învățați să apreciați eforturile lui Marica și Surdu, chiar dacă nu au marcat. Învățați să-l apreciați pe neamțul Nicu care a refuzat gloria și faima Germaniei pentru a le obține cu România. Învățați să apreciați renașterea lui Mara, care dintr-un jucător ieșit de pe orbita fotbalului acum ceva ani, a ajuns să poarte tricoul cu numărul 10.
Învățați să-i apreciați pe ei

4 comentarii:

  1. Cred că e bine că începem să existăm din nou în fotbal

    RăspundețiȘtergere
  2. Că bine le mai zici! Ar trebui căpăciţi ăia care critică mereu şi nu ştiu să aprecieze o reuşită atunci când e cazul. Cred că e a 5-a oară cînd mă repet astăzi:noua naţională în frunte cu Lucescu a făcut un joc grozav aseră. O echipăîncă neînchegată aşa cum trebuie,abia în curs de formare, a reuşitsăţină piept unei forţe modniale. cred că treaba asta trebuie avută în vedere, nu faptul că au reuşit sau nu să înscrie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Shit! iar am făcut o groază de greşeli de scriere. Am să bat fie tastatura, fie pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Încet, încet ne revenim. În astfel de momente chiar nu avem nevoie de judecăți lucide și analize obiective ci de entuziasm. Urmează meciul cu Austria pe care-l văd ca o șansă de a confirma că egalul de la Paris nu e doar o întâmplare.

    RăspundețiȘtergere