duminică, 13 septembrie 2009

Avram Iancu și clasa politică din zilele noastre

În timp ce înfulecam de zor niște găluște cu prune mă uitam pe Antena 3 ce transmitea în direct ceremonia de la Țebea (Hunedoara) în onoarea lui Avram Iancu. Un titlu inspirat afișat pe ecran: "circ și huiduieli la Țebea".

Geoana o ardea la modul cel mai patriotic cu putinţă. O ardea elegant, trebuie să recunosc lucrul ăsta, şi chiar mi-a dat de gândit: ori a avut bunăvoinţa de a învăţa pe de rost discursul, ori cuvintele veneau de la sine. Oricum ar fi prestaţia lui a fost mult peste cea a celui ce se auto-proclamă patriotul suprem al României şi vrednic cruciat împotriva maghiarilor, Vadim Tudor. Un discurs rostit într-un limbaj de lemn de stejar, permanent cu ochii în foaie. După ce a făcut o incursiune printre mormintele celebre ale mapamondului a găsit de cuviinţă să spună ce va face el la Strasbourg şi că este răguşit din cauza meciului România - Austria, la care a fost prezent şi la care s-a agitat şi vociferat teribil de mult fiind convins că România joacă cu Ungaria. Eu nu prea am înţeles poanta, dar în fine. În momentul în care membrii de partid strigau "Vadim! Vadim! " acesta a făcut un apel cerând să înceteze "cu aceste scandări pentru că nu suntem aici, în această zi sfântă, pentru a ne face campanie politică. Eu nici măcar nu ştiam că vor fi bannerele şi portretele astea aici." Biensur că n-ai ştiut, ţi-au pregătit ai tăi o surpriză de numai Andreea Marin mai lipsea. Apropos, nu erau portrete cu Avram Iancu, ca să ne înţelegem, da? Raportul dintre aplauzele pentru Vadim Tudor şi huiduielile pentru Geoană a fost egal. Şi ca circul să fie complet a venit şi Becali cu elicopterul. Fălos, mergea prin mulţime de ziceai că ceremonia este dedicată lui, permanent urmărit îndeaproape de indivizi cu tenul mai închis şi pălării mari şi negre.

Iancule, Iancule. Unde eşti tu acuma să strigi "NO, HAI!" şi să se ridice toată lumea împotriva parveniţilor, prefăcuţilor şi impostorilor ce pozează în reprezentanţi ai Românilor?
Cred că bătea Iancu în mormânt şi striga "opriţi mascarada asta!", dar cine să-l audă printre atâtea "huooo-uri", "bravo-uri" şi "dă şi mie nişte parai." ?

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI !

2 comentarii:

  1. Mascaradele electorale se poartă, din păcate. Mult prea des aş spune. Dacă lumea politică ar fi un "messinger" le-aş da "ignore" total şi i-aş trece pe "invisible". Însă, meseria sau poate televiziunile ahtiate de senzaţionalul biştarilor lui Becali, emfazele lui Vadim, bâlbâielile "prostănacului" Geoană, mereu în antifază sau de duşurile de mulţime ale răzgândacului Băse nu mă lasă. O ţară de vrăjitori electorali puşi pe căpătuială macabră în dauna istoriei şi actualităţii unui popor ce abia îşi mai târâie băşinile de foame. Bravo nouă, bravo lor şi la mai mare! Că de mic ne-am săturat:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem tara pe care o meritam!

    RăspundețiȘtergere