miercuri, 5 august 2009

Numai de bine despre Brașov

Am de gând ca în articolul ăsta să scriu numai lucruri de bine. Lucruri pe care oricine le poate face pentru a uita măcar pentru puțină vreme de "realitate".
Păi în primul rând ați putea merge la Bran la sfârșitul acestei săptămâni(7-9 august). Sunt Zilele Branului și Bran Castel Fest. Deci o să fie multă distracție. Detalii pentru cei intersați găsiți aici.
Urmând cursul cronologic al evenimentelor, în week-endul ce stă să vină puteți schimba Branul pe Ghimbav. La aerodromul "Mircea Zorileanu" din localitate se desfășoară cel mai mare miting aviatic din țară, TransilvAeroShow. Dacă pentru dumneavoastră reprezintă un interes scăzut, duceți-l pe ăla mic că lui sigur o să-i placă când o să-i vadă pe "nenea ăia" cum se dau cu avioanele peste cap, cum se învârtesc cu ele sau cum zboară cu roțile în sus la câțiva metri de sol. Doi piloți maghiari care sunt cei mai buni din lumea în meseria asta, echipa de acrobație "Icarii Acrobați" dar și băieții noștri, "Șoimii României". Elicopterele, parapantele și parașutiștii or să întregească un spectacol hrănitor atât pentru minte cât și pentru suflet.
Tot în acest week-end, sâmbătă mai exact, de la orele 18, dacă fierbe în voi sângele de competiție aflați că echipa orașului nostru dă piept cu Astra Ploiești pe stadionul "Silviu Ploieșteanu" (ex-Tineretului). Băieții noștri au câștigat deja în prima etapă la Alba Iulia de ce n-ar face-o și acuma? Cu voi în tribune sarcina lor ar fi mult mai ușoară. Și, dacă v-a plăcut meciul și atmosfera de pe stadion și sunteți dornici să mai mergeți și la alte meciuri ale "galben-negrilor" aflați că se pun abonamente pentru acest tur de campionat.
Sezonul trecut suporterii "stegari" au umplut în unele meciuri până la refuz stadionul încurajându-i pe băieți, iar aceștia i-au răsplătit cu rezultate pe măsură


Informații despre prețurile lor găsiți aici iar pentru cei mai efervescenți care vor să cânte 90 de minute, să sară și să fluture steaguri vă recomand abonamentele la Peluza Sud a stadionului.

Dacă sunteți mai liniștiți din fire și decibelii Branului, motoarele avioanelor și forfota tribunei nu sunt pe placul vostru, atunci Parcul "Nicolae Titulescu" vă sta la dispoziție. Nu doar că e o zonă unde te poți deconecta de la tot ceea ce te ține cu sau fără voia ta în priză, dar poți să redevii alt om. Să nu-mi spuneți că zâmbetul unui copil ce să dă în leagăn sau coboară pe tobogan nu va făcut niciodată să vă gândiți că viața înseamnă mult mai mult decât facturi, politică inutilă și Italia.

MGMT - Kids
Asculta mai multe audio Muzica

O altă posibilă locație de detașare este și Aleea de sub Tâmpa. De aici puteți admira orașul în toată spledoare lui, puteți respira un aer cu mult mai puține "calorii" sau vă puteți imagina în codrul copilăriei voastre. Apropo, pentru cei care n-au văzut un răsărit de soare de sub Tâmpa vă sfătuiesc să vă faceți timp. Brașovul pare mai mare la orele 6,30 și liniștea în care vechiul Kronsadt se trezește este una ce rămâne cu tine pentru totdeauna. Aș fi tentat să scriu că varianta de "Orașul Timpului" a fost propusă pentru a descifra numele Kronstadt/Corona tocmai din acest motiv.

Pentru ăștia mai romantici, Belvedere este locul ideal. Cu iubita în brațe și Brașovul la picioare viața are gust, vorba cântecului.


Să nu credeți că am uitat de ăștia mici. Au copiii o slăbiciune pentru animale de zici că nu-i adevărat, apăi dacă animăluțele le mai mănânca și pufuleții din palmă deja sunt în transă cei mici. Locul unde chestia asta se poate întâmpla este Grădina Zoologică de la mine din cartier. Din centru într-o jumătate de oră ești în Noua. Magazinul de unde lumea se aprovizionează cu pufuleți atunci când merge la Zoo e fix în stația unde trebuie să coborâți. Puteți ajunge la Zoo fie "pe direct", adică drept înainte până vedeți poarta de acces. Sau puteți da înainte o tură de lac, s-a schimbat mult în bine zona, beți o bere la Pescăruș, apoi urcați prin pădure până la Fântâna Hoților și coborâți pe la Căciula spre Zoo.



"Bine v-am găsit!"

Distracție faină să aveți în orice activitate de deconectare vă alegeți și să de-a Dumnezeu să auzim numai de bine, sau măcar să încercam să ne facem noi binele ăsta după care tânjim atât de mult.

În încheiere o melodie, așa, de deconectare...

Opus-Life is Life
Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu