luni, 3 august 2009

Brașovul nostru

Nu mai recunosc orașul ăsta. Parcă de aici se dădea ora exactă în bun simț și respect, dar se pare că de la un timp încoace Brașovul deschide edițiile ziarelor prin întâmplări contradictorii cu virtuțile numite mai sus.
Orașul nostru este al doilea în țară la consumul de droguri. Deci suntem un oraș "high" și la propriu și la figurat. Că om fi pe doi la număr de consumatori sau la cantități consumate, că la amândouă, cert e că suntem "vice-campioni", după București.
Acu vreo două zile, la un club, bar de striptis sau ce morții mă-sii o fi, barmanul l-a scos afară pe un individ care nu vroia să-și plătească consumația. A scos și pistolul și a tras un foc în sus. Apoi a tras de două ori în "rău platnic". Noroc că era pistol cu gloanțe de cauciuc și tipul n-a fost rănit decât la un picior și abdomen. Totuși, există și o veste bună din toată altercația asta. Barmanul deținea pistolul în mod legal. Eeeh, deci vă rog!
Ziceam de Botorog că-i simpatic și-și vede de protestul lui. Ei bine, e de căcat acu toată fază. De căcat la propriu întrucât domnul Botorog s-a prezentat recent în fața Prefecturii cu căcat ce l-a împrăștiat pe trotuar. Toate ca toate, da' nu părăsim incinta.
Mai am o veste bună, unul din traficanții de droguri implicat în flagrantul de acum câteva zile s-a prezentat de bună voie și nesilit de nimeni la poliție și s-a predat. Mânca-l-ar mama pe el de băiat cu conștiință!
Nu doar Poliția are probleme în a ține în frâu cetățenii mai cu tupeu ai orașului. Doctorii au probleme de moralitate atunci când vine vorba să trateze cetățenii orașului. O fetiță de doar 6 ani a murit acum trei zile. De ce? Deși operația trebuia să aibe loc joi, medicul a externat-o pe fetiță și a reprogramat-o pentru azi. Motivul? Nu erau condițiile necesare pentru a efectua o operație. Oare lispa de chef este o componentă a acestor condiții lipsă? Cum pula mea pentru toți bogătanii, pentru toți parveniții și pentru toți fii de miniștri din țara asta se dedică tot spitalul să le șteargă mucii și să le ridice perna și pentru fata asta de NUMAI 6 ani n-au găsit condițiile necesare să o opereze.
Dacă oamenii sunt tratați în modul ăsta dezinteresat, ce să ne mai așteptăm de la monștri care se ocupă de câinii maidanezi ai orașului. Eu zic să nu ne așteptăm la nimic, pentru că așteptările ne vor fi serios zgâlțâite când vom afla că bieții câini sunt uciși fără milă. Cine dracu să bage în seamă legile care interzic eutanasiere câinilor dacă aceștia nu suferă de vreo boală incurabilă? Cum era vorba aia? Nu-ți fă iluzii ca să n-ai deziluzii!
Pe lângă toate astea, faptul că 100 de mii de familii din Brașov se spală la lighean pentru că pe țeavă de apă caldă curge aer pare așa, o glumă faină. Înțeleg că sunt mulți cu datoriile în urmă, dar eu, și alții și alții care suntem la zi, de ce dracu n-avem apă caldă? De ce am ajuns să urăsc ligheanul și de ce am ajuns să fiu imun la apa rece? Răspunsul: CET Brașov.

Aș fi vrut să scriu lucruri frumoase dar acum tocmai ați mai servit o porție din realitatea brașovenească.
Chiar, ați observat că lucrurile rele care se întâmplă în toată țara, nu doar în Brașov, sunt considerate realități ale lumii în care trăim, în timp ce lucrurile bune sunt considerate niște frânturi din visele cele mai frumoase?

3 comentarii:

  1. Da, parca si eu am mai multe pretentii atunci cand e vorba de Brasov insa, din pacate, este doar inca unul din orasele unde se intampla asemenea grozavii. Pentru noi sunt mai importante pentru ca le avem chiar aici in fata noastra dar ele reflecta de fapt realitatea din Romania.
    Eu inca mai sper ca daca nu se pot schimba lucrurile de sus in jos, macar putem incerca sa facem asta invers...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sensul ăsta de schimbare a cam rămas ultima noastră opțiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am adaugat acest articol la noi pe blog :)

    RăspundețiȘtergere