marți, 23 iunie 2009

Despre adevărul istoric cerut de ruşi

În timp ce leneveam ieri în pat ascultând Europa FM, starea mea perfectă de leneveală a fost brusc întreruptă de o ştire în care se zicea că "tinerii de la Moscova i-au sărbătorit pe soldaţii Armatei Roşii". Deja simţeam cum îmi creşte pulsul. Eu am câteva fixuri. Printrea astea se numără şi "Armata Roşie". Ori de câte ori aud vorbindu-se despre aceasta deja încep să am convulsii. Detest tot ce înseamnă "Armata Roşie"pentru că eu o găsesc ca fiind sursa tuturor relelor pe care le-a îndurat România în ultimii 65 de ani. Revenind la ştirea de pe Europa FM. "Tinerii de la Moscova i-au sărbătorit/comemorat pe soldaţii Armatei Roşii în timp ce nu-ştiu-ce-mare-sculă din Kremlin, a făcut apel la recunoaşterea internaţională a rolului pe care URSS l-a avut în istoria lumii. Nu-ştiu-ce-mare-sculă din Kremlin afirmă că rolul URSS este minimalizat şi că se va milita pentru cunoaşterea adevărului istoric." Lenea pe care o exercitam din plin în momentele alea s-a transformat într-un cumul de nervi fără margini de-mi venea să dau micul meu radio verde de perete. M-am abţinut, era nevinovat radioul. Toţi veteranii celui de-al Doilea Război cu care am vorbit mi-au spus acelaşi lucru: "Noi luptam să eliberăm oraşele. La sfârşit ruşii erau cei care defilau pe străzi." Mi-e greu să cred că toţi aceşti veterani au avut vreo criză de mândrie când au afirmat asta. De Armata Albă, tinerii ruşi din ziua de azi se pare că au uitat, din moment ce pentru ei "Cea Roşie" este pilonul de glorie. Mi-e silă de Rusia. Mi-e silă de ruşi. Vor mulţumiri? Vor recunoştinţă pentru "Armata Roşie"?

Ştiţi care esta una din dorinţele mele cele mai mari? Să ajung într-o zi la Moscova cu un tanc de jucărie cu telecomandă, să-l decorez frumos cu însemnele Armatei Regale Române, să-i pun un tricolor pe turelă şi să mă joc cu el în centrul Moscovei.

Un comentariu:

  1. apropo de visul tau, pe vremea de trista amintire circula un banc "care e culmea curajului? sa te urci pe Kremlin si sa strigi jos comunismul"

    RăspundețiȘtergere