luni, 11 mai 2009

Braşov, Brasso, Kronstadt... probably the best city in the world

În primul rând sunt un subiectivist convins, obiectivismul mă enervează atunci când nu mă avantajează. Îmi iubesc oraşul şi sunt suficient de ţicnit să spun şi să scriu că Braşovul e mai tare chiar şi decât New York. Că Biserica Neagra e de 1000 de ori mai plină de farmec şi istorie decât excesiv mediatizatul Turn Eiffel. Că Şcheii rivalizează oricând cu dealurile Toscanei. "Ai văzut, bă dobitocule, vreunul din obiectivele pe care le pomeneşti?" Nu, doar în poze. Poate o să le văd cândva şi "în direct" dar până atunci mai e. De ce să nu cred că Braşvoul meu şi Braşovul tău e cel mai tare? "Pentru că aşa zic sondajele, boule! Că New York-ul e capitala nedeclarată a lumii şi că Paris e cel mai vizitat oraş din lume!" Aşa, şi? Vezi că noile sondaje au zis că e cul să te sinucizi... sări! Da, ştiu, de curând am scris despre nişte filme care propovăduiau buna înţelegere între oameni şi respectul reciproc. Am scris foarte frumos, nu-i aşa? Să nu cădeţi în extreme şi să credeţi că prin bună înţelegere şi respect reciproc eu trebuie să acept că cutare loc e cel mai tare pentru că aşa zice nu-ştiu-cine şi să înţeleg şi să respect chestia asta. Pe noi cine ne respectă? Hai să facem şi noi din Casa Poporului (deja mă extind la nivel de ţară) ceva de care să ne mândrim. Ruşii, care cică-s democraţi, au în Moscova o piaţă ce se cheamă "Piaţa Roşie" şi sărbătoresc cu mare fast şi mândrie victoria bolşevicilor contra nemţilor în '45. La noi, de Ziua Independenţei, lumea se calcă în picioare pentru mici şi bere moca. Dă-o dracu' de treabă că deja-s nervos şi mi s-a mai terminat şi berea pe deasupra, şi nu e moca berea mea, e luată de la Clarisa, cu 5 lei bidonul.

4 comentarii:

  1. Si eu sunt sigura ca traiesc in cel mai mishto oras din lume. Si ma bucur sincer ca ma exista d-astia ca mine, patrioti lesinati!:)

    http://familiacublog.blogspot.com/2009/04/juniorii-vor-juni.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Marin Preda descrie foarte fain oraşul în care se naşte Victor Petrini, cel mai iubit dintre pămînteni. Ce oraş mai frumos decît Braşovul putea Preda să aleagă?

    RăspundețiȘtergere
  3. gramatica, grammar, gramatik... probably the most beautiful in the world ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Beauty
    Pare-se că eu-s mai ardelean şi mă prind mai greu. Ce ai vrut să zici?

    RăspundețiȘtergere