sâmbătă, 14 martie 2009

Febra

Duminica asta ai noştri dau piept cu "urmaşii lui Dobrin". Meciul dintre F.C. Braşov şi F.C. Argeş va fi primul, după aproape 4 ani, jucat între cele două echipe sub Tâmpa. Ultimul meci, cel din "primăvara neagră" a anului 2005 a însemnat înfrângerea Steagului şi încă un pas spre Divizia B. Noi veneam atunci după victoria de senzaţie de la Craiova, cu 3-1, şi o victorie contra argeşenilor sporea şansele de a crede în miracolul menţinerii în Prima Divizie. Dar, pe un contraatac fulger, în minutul 89, Argeşul marchează, cu largul concurs al portarului Dejan Pesici (gol pe colţul scurt) şi... restul e durere. Victoria de la Craiova se anula practic, iar etapa viitoare, Iaşiul avea să pună pecetea retrogradării noastre.

În ceea ce priveşte palmaresul general direct, acesta ne este favorabil, iar cel de acasă în special, piteştenii reuşind doar victorii sub Tâmpa, ne îndreptăţeşte să sperăm la un succes al stegarilor duminică după-masă. De remarcat jocul celor două echipe şi modul în care ambele s-au comportat în campionat până acum. Dacă în ediţiile precedente nou-promovatele sperau să evite retrogradarea, ţeluri precum un final în primele 10 fiind de domeniul pasului pe Lună, în acest an, două din cele patru foste divizionare inferioare se luptă pentru un loc de frunte, chiar cu intenţii europene, în timp ce Mediaşul, deşi aflat pe loc retrogradabil practică un joc ce îi dă dreptul să spere la menţinere. Otopeniul ţine să păstreze tradiţia de nou-promovată retrogradată.

Meciul tur, din august, de pe stadionul "Nicolae Dobrin" a consemnat victoria celor din Trivale, la limită, 1-0, printr-un gol marcat în debutul meciului, minutul 5. Jocul de atunci al stegarilor a lăsat mult de dorit, lăsând senzaţia de neputinţă. Să sperăm că duminică stegarii lui Lucescu junior vor reuşi a doua victorie consecutivă şi al treilea meci la rând fără înfrângere. Dacă ţinem cont de programul următoarelor patru meciuri ale Steagului, exceptând meciul cu Argeş, deplasare Pandurii, acasă Gaz Metan, deplasare Otopeni şi acasă Gloria Buzău, putem spera chiar la o serie lungă de invincibilitate şi, de ce nu, chiar de victorii, pentru că, dacă este să ţinem cont de pretenţiile europene ale stegarilor, aceştia nu ar trebui să clacheze în meciuri cu echipe ce luptă pentru supravieţuire.

Pauza meciului F.C. Argeş - F.C. Braşov 1-0, 10 august 2008

Concluzionând despre meciul de duminică cu F.C. Argeş, personal, mă aştept la un meci chiar mai greu decât cel cu Steaua, piteştenii fiind o echipă redutabilă în atac şi conduşi de un antrenor foarte bun în persoana lui Ionuţ Badea. Pentru a demonstra că victoria contra Stelei n-a fost doar un accident fericit stegarii sunt OBLIGAŢI să învingă duminică! Hai Steagu' !

În final, o mică atenţie pentru oaspeţii noştri de dumincă.


Bun venit la Braşov!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu