sâmbătă, 7 martie 2009

Ce fac cei de atunci, acum?

Ultima victorie contra steliştilor datează din toamna campionatului 2001 - 2002. A fost 3-2 atunci pentru "stegari" prin golurile marcate de Daniel Isăilă, Cosmin Bodea şi Marius Onofraş. Meciul s-a disputat parcă după un scenariu de Hollywood, întrucât steliştii au egalat la un minut după ce Isăilă a deschis scorul, prin Liţă, pentru ca Eugen Trică să egaleze la 2 în minutul 90. Victoria a fost adusă de Onofraş în minutul 93 printr-o acţiune "fulger" creată de mijlocaşii braşoveni. În afară de goluri, la scorul de 1-1, Mihai Stere obţine un penalty, dar execuţia lui Nicolae Iorga este apărată de... Eugen Nae.

Ce fac acum marcatorii Steagului din acel meci?

Daniel Isăilă, cel care a deschis scorul în minutul 14 printr-un voleu, beneficiind şi de devierea unui adversar, este în prezent antrenorul secund al echipei F.C. Braşov.

"Naşul", gândindu-se cum va repeta victoria de acum 7 ani şi în meciul de duminică.

Cosmin Bodea, căpitanul de atunci al "stegarilor" , şi marcatorul golului de 2-1, cu capul, dintr-un corner executat de Daniel Isăilă, antrenează acum, împreună cu un alt fost "stegar", Alexandru Andraşi, divizionara "B" din Târgu Mureş, şi o face cu destul succes, F.C.M. Târgu Mureş, aflându-se pe primul loc în Seria a 2-a, la egalitate de puncte, 35, cu Apulum.

Cosmin Bodea, dirijându-şi "elevii" la fel cum, pe vremuri, dirija apărarea Steagului

Marius Onofraş, cel care a adus victoria pentru "stegari" în minutul 93, atunci când remiza părea o certitudine, se află în prezent, sub comanda lui Dan Petrescu la Urziceni, unde este titular incontestabil pe postul de atacant, sezonul trecut marcând 14 goluri pentru Unirea.

Marius Onofraş, în stânga, la fel de incisiv ca şi în urmă cu 7 ani

Să nu-l uităm şi pe antrenorul "stegarilor" de la acel meci, domnul Adrian Hârlab şi nici pe ceilalţi băieţi care, prin efortul lor, au adus o victorie senzaţională în acea zi de 30 septembrie 2001. Aşadar să-i amintim pe Flavius Moldovan, Tinel Petre, Aurel Ghindaru, Cornel Buta, Mugurel Buga, Mihai Stere, Nicolae Iorga, Octavian Cocan şi regretatul Ibrahim Dossey. Să sperăm că mâine, "stegarii" antrenaţi acum de Răzvan Lucescu vor reedita acel succes, pentru că, nu-i aşa, ar cam fi şi timpul.

În ceea ce mă priveşte pe mine, mă încearcă o satisfacţie personală, întrucât am asistat la acel meci din peluza stadionului, de atunci, Tineretului, şi am chiar şi o amintire de la acel meci: o poză cu lotul Steagului din acel sezon, cumpărată de la stadion şi care a costat 10 mii de lei.


Hai Steagu' !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu