luni, 19 decembrie 2011

Câteva idei scurte pentru promovarea sportului local

Sunt niște idei atât de simple de pus în practică încât nu-mi vine să cred cum cei care le-ar putea aplica nu au făcut-o deja. Şi ieftine, pe deasupra! Bine, asta în cazul în care cei care le aplică nu percep, cum e "tradiţia" la noi, un comision triplu faţă de costurile producţiei.

Ok, deci faza stă în felu' următor: ce se poate face pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul cetăţenilor faţă de evenimentele sportive ce au loc în oraş, fie că este vorba de fotbal, hochei sau handbal?


1. Fotbal. Vopsirea autobuzelor cu capăt de linie sau staţie la Stadionul "Tineretului" în culorile echipei locale de fotbal, galben şi negru. Autobuzele de pe liniile 3, 9 barat, 12, 22 şi 23 ca să fiu mai exact. Ideea nu e nici originală, fiind aplicată cu succes de RAT-ul timişorean, şi nici proprie, fiind rezultatul unor discuţii la bere cu băieţii din galerie. Nu ştiu, dar cred că o măsură de genul ăsta ar contribui la creşterea numărului de spectatori la meciurile de acasă ale Steagului. De ce ar fi greu de aplicat această idee, deşi ziceam la început că face parte din categoria simplităţii maxime? Pentru că administraţia FC Braşov ar trebui şi ea să se implice în realizarea proiectului (măcar să contribuie cu banii pentru vopseaua necesară makeover-ului autobuzelor) şi nu ştiu cât de interesat e patronului clubului, Ioan Neculaie, să dea bani pentru isprăvi de genul ăsta. Apoi, mai e şi problema legată de ce îi iese RAT-ului din afacerea asta. Oare spaţiu pentru reclamă pe stadion sau X% din încasările meciurilor de acasă sunt nişte opţiuni valabile?

2. Hochei. Nu mai vospim şi alte maşini ale Regiei de Transport ca să nu se spună că suntem cu totul lipsiţi de imaginaţie, aşa că facem altfel. Ce? Decorarea staţiilor prin care trec autobuze cu capăt de linie Gara Centrală cu nişte crose mai măricele de hochei (ca să nu zic imense în comparaţie cu cele folosite de jucători) pe care să fie trecute autobuzele, troleele sau microbuzele ce duc spre Gară împreună cu orarul de circulare. Eventual, pentru impresie artistică, şi nişte info despre istoria hocheiului local gen am câştigat primul titlu din RO, primul loc din ţară unde s-a jucat hochei e Lacul din Noua sau i-am bătut pe ciucani o singură dată, vin-o să vezi dacă asta e a doua oară. Ţinând cont că echipa locală de hochei, Corona Fenestela 68 Braşov, e sprijinită direct de Primărie, redecorarea staţiilor RAT după modelul menţionat mai sus s-ar putea aplica mult mai uşor decât ideea de la punctul 1. Dar nu din bani de la bugetul local, pentru că poate nu tuturor braşovenilor le place hocheiul, ci prin finaţări direct de la sponsorii echipei (care, evident, îşi vor avea trecut numele pe crosa din staţie). Dă-o-n mă-sa de treabă, că nu vorbim de milioane de euro, nici măcar de sute de mii de euro.

Cred că aplicarea acestor idei ar revitaliza gustul braşovenilor pentru sport şi ar da şi un aspect mai dinamic oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu