marți, 23 august 2011

Badass IAR 80 !

Naiba, mă rog pe toţi sfinţii ca modelul de mai jos să nu fie doar opera cuiva talentat într-ale editării foto, ci ca respectivul avion chiar să fi zburat. Adică, ştim că aviatorii români obşinuiau să-şi scrie sau deseneze pe avioane diverse lucruri, dar ceva de aşa natură n-am mai întâlnit până acum pe avioanele alor noştri.

Am găsit schiţa întâmplător pe net. Nu sunt un expert în aviaţie, doar un pasionat, aşa că nu-mi pot da cu părerea despre una şi despre alta. Sper, doar, să nimerească pe blogul ăsta un expert în adevăratul sens al cuvântului şi să mă elucideze: realitate sau imaginaţie?


2 comentarii:

  1. IMAGINATIE.Pilotii romani nu si-au impodobit avioanele cu dinti de rechin sau ceva de genul acesta.Este adevarat ca unii au dat nume ciudate ( destul de !!! ) avioanelor lor.,,Tumpi -Bumpi...e un exemplu , citeste cartea Inimi cat sa cuprinda cerul patriei de Cornel Marandiuc dar pana la asa ceva ca aceasta,,poza" ...e cale lunga

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, la naiba, păcat! Ştiu că americanii aveau un fetiş pentru "guri cu dinţi", de asta mi se părea puţin probabil ca şi ai noştri să fi urmat moda asta, ei fiind mai mult pe latura asta a numirii ciudate a avionului, aşa cum aţi menţionat şi dvs.

    Merci de cartea recomandată, încerc să fac rost dea.

    RăspundețiȘtergere