duminică, 22 noiembrie 2009

Am votat cu...

... Remus Cernea. M-am gândit că anularea votului nu mă prea ajută cu nimic. Că scriam "luaţi muie că votul meu nu vi-l dau" nu avea cine ştie ce mare însemnătate. Vreun act de bravură cu atât mai puţin. Aşă că am intrat în cabina de votare şi am răsfoit foilea alea gri pentru a găsi pe cineva care merită ştampila pornită din mâna mea. Adică să caut pe unu' care să simt că măcar mă reprezintă nu neapărat că are şanse să câştige.

Un nene de pe lista aia, ţin minte, avea ca simbol două ciocane încrucişate şi era candidat independent. Nu i-am reţinut, din păcate, şi numele. Mă gândesc că ciocanele simbolizau faptul că dacă ajunge el preşedinte le dă cu ciocanu' în cap tuturor hoţilor din ţara asta. Sau poate că nu.

Apoi l-am găsit şi pe Remus Cernea pe undeva pe acolo. Cu gândul de a-l vota pe el am plecat de acasă şi i-am tras o ştampilă de toată frumuseţea fără a clipi.

De ce l-am votat pe tipul ăsta? E nonconformist, în primul rând. Când altu' ar fi dus-o şi pe mă-sa la un "beauty parlour", doar, doar mai ia ceva voturi, el îşi fâlfie pletele fără jenă. Rock on! Apropo, e şi rocker tipul. Vă daţi seama că dacă ar fi ieşit preşedinte ascultam "I want it all" de la Queen şi ne îmbătam de fericire până dimineaţa? Prin asta mă refeream că el e singurul din lista aceea care simţeam că mă reprezintă. Genul acela de om din popor care aşa cum îi acasă aşa-i şi pe stradă.

No, tocmai ce aud la ştiri că lupta finală pare-se că se va da între Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Într-un fel îmi pare rău pentru Crin Antonescu. Din grupul ăsta el se detaşa cu o faţă mai... prezidenţială. C'est la vie, acum!

Să vedem ce-o fi în turul 2. Eu, de fel aşa, sunt mai socialist, dar mai bine ard 1000 de ani în focurile iadului decât să-l votez pe Geoană şi să mă trezesc că am oferit puterea pe următorii 5 ani şleahtei lui de veninoşi în frunte cu Iliescu.

Ce va fi, va fi. Măcar de-ar fi bine...

7 comentarii:

  1. Și eu am votat cu Remus Cernea. Singura palmă pe care poporul o putea da clasei politice era fie să nu se prezinte la vot ca să înțeleagă într-un final demagogii ăia că România lor este complet paralelă cu România oamenilor și că nimeni nu mai pleacă urechea la ce zic ei, fie să voteze în majoritate pe unul ca Remus Cernea.

    După ce că ne-am dus mulți, am și votat cu Băsescu și Geoană. Când o să ne învățăm minte?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar mai eşti dispus să mai trăieşti înca 5 ani cu Băse si gaşca lui?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andrei
    La noi în politică e ca în fotbal. Lumea votează cu cel mai puternic fără a privi lucrurile în esență.

    @Rareș
    Decât cu Geoană mai bine cu Băsescu.

    @Anonim
    Are 3 voturi și nu-s de la rude. Data viitoare o să aibă șanse mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum era intersant să fi fost schimbat imnul naţional într-un, eventual, "Master of puppets". Cred că se deştepta românul mai repede:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Marius
    Cred că "Master of puppets" e deja imnul pesediştilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu vroiam sa votez Remus Cernea . Dar am votat Antonescu . Mi s-a parut ca are "cel mai mult bun-simt" fata de restul gigantilor .

    Pentrul turul 2 intre Basescu si Geoana ..am zis prima oara ca nu merg dar o sa votez Geoana daca il pune prim-ministru pe primarul Sibiului Iohanis . Problema e ca nu imi sunt la inima psd-istii in afara de Victor Ponta .

    Pe de alta parte ma gandesc ca Brasovul , 5 ani cu un presedinte psd , cu consiliu judetean pnl si primar pd-l ne-am dus pe .. pajiste .

    Inca ma mai gandesc . Ar mai trebui sa zic ca m-am saturat de Basescu .

    Oricum anul viitor va fi cel mai greu al crizei cum este preconizat , dupa alegeri vor fi scumpiri peste scumpiri . Il vreau pe Iohanis prim-ministru deci scopul scuza mijloacele :)

    RăspundețiȘtergere