joi, 1 octombrie 2009

O leapșă

Primesc din capitala Moldovei următoarea leapșă cu "Niciodată n-aş putea...". Mi-a luat ceva până să mă prind care-i șmenu' cu lepşele (sau leapşele?) astea şi iată că a sosit momentul să primesc şi eu una. Nu o refuz. Să aveţi în minte că peste o jumătate de oră plec la serviciu, da?

Aşadar, să-i dăm drumul şi să vă arăt ce n-aş putea eu.
1. Niciodată n-aş putea să ... stau acasă când Braşovul are meci în Bartolomeu. Mi se pare nefiresc să fiu în plenitudinea facultăţilor mintale şi financiare şi să nu merg pe stadion.

2. Niciodată n-aş putea să ... nu dau curs unei invitaţii la băut bere. Mi se pare o activitate pe cât de simplă în aparenţă pe atât de bogată în esenţa. Legăturie, prieteniile şi promisiunile făcute la un pahar de bere durează o veşnicie.

3. Niciodată n-aş putea să ... să nu întorc capul pe stradă după o fată frumoasă. E ceva instinctual şi inexplicabil în acelaşi timp. Picioarele merg, capul se roteşte. Totul rămâne însă la stadiul de privit pentru că...

4. ... Niciodată n-aş putea să mă bag aiurea în seamă cu o fată. "Nu te supără, cât e ceasul? că mi-e mi-a stat bateria la telefon." Sau celebra formulă: "ce faţă ai că-mi stă ceasu'!" (când te privesc timpul se opreşte în loc)

5. Niciodată n-aş putea să ... nu mă asigur atunci când traversez strada, fie şi beat. Nu ştii niciodată de unde sare iepurele sau ... Logan-ul.

6. Niciodată n-aş putea să ... intru în WC-ul din curte de la ţară fără să am n-şpe mii de bătăi de inimă pe secundă. Efectiv păiejenii îmi provoacă un disconfort imens indiferent de dimensiunea lor.

7. Niciodată n-aş putea să ... mă abţin să nu fac glume proaste când ies cu o fată în oraş. Am în sânge nevoia acută de a face glume proaste şi porcoase aşa că tare curios sunt dacă o să mai accepte vreodată o fată să iasă cu mine în oraş după ce îmi citeşte pagina asta de confesiuni.

8. Niciodată n-aş putea să ... nu sar pe gardul din faţa peluzei atunci când se dă gol. Parcă ar avea magneţi gardul şi eu aş fi din oţel. Nu contează că în calea mea sunt scaune, jandarmi sau stewarzi, gardul este ţinta unde mă pot bucura laolaltă cu fotbaliştii.

Cam asta a fost, aşa în mare, pentru că lista poate continua. Acum pare-se că a sosit momentul să o dau mai departe. Deci, fără alte introduceri îi desemnez pe Eftimie, Marius, Alex, Răzvan şi Oana (ca să nu ziceţi că-s misogin), Flavius şi Rareş. Acum la revedere, mă tirez la serviciu.

2 comentarii:

  1. Nici eu nu as putea niciodata sa nu intorc capul dupa o fata frumoasa, si nu pentru ca as fi pe invers ci pentru ca e inevitabil ca ceva sau cineva simpatic sa nu iti atraga privirea.cat despre partea cu paianjenii din WC-ul din curte fa cum fac si eu: cand ajung in locul cu pricina merg cu matura si niste manusi dupa mine.Intai matur frumos paianjenii si apoi imi vad ne nevoile mele.

    mersi pentru acceptarea lepsei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodată nu m-am gândit la metoda cu mănuşie şi mătura. Genial!

    RăspundețiȘtergere