luni, 21 septembrie 2009

România triplă Campioană Europeană în acest week-end

Cum să vă începeţi săptămâna dacă nu cu vestea asta? Când printre toate nebuniile ce se întâmplă în România la toate nivelele mai scoatem capul în lume cu câţiva campioni europeni eu zic că e ceva ce are menirea de a ne mai descreţi un pic frunţile. În fapt, bucuria lor e şi bucuria noastră.
Sâmbătă România a învins Italia la tenis de masă pe echipe în finala Campionatului European din Germania, de la Stuttgart. Daniela Dodean şi Elizabeta Samara au spulberat echipa Italiei cu scorul de 4-0. În semifinale româncele au dispus cu 4-2 de o echipă mixtă, Lituania-Rusia, iar în sferturi au trecut de echipa Rusiei cu scorul de 4-3.
Daniela Dodean şi Elizabeta Samara

Elizabeta Samara, Viorel Filimon (antrenor) şi Daniela Dodean
RO-MÂ-NI-A !


Duminică, în jurul orei când mulţi dintre noi fie butonează telecomanda televizorului sau îşi beau cafeaua, două fete, Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu pe numele lor, văsleau de zor în finala Campionatului European de la Brest, din Belarus. Şi au vâslit cu spor întrucât timpul de 7 minute, 27 de secunde şi 28 de sutimi a echivalat cu titlul de Campioane Europene la dublu rame. Echipajele Rusiei şi Croaţiei s-au situat pe 2, respectiv 3. O performanţă uluitoare a fetelor din "flota românească" ce cu puţin timp în urmă, la Poznan, în Polonia, luau medalia de argint, proclamându-se vice-campioane mondiale cu barca de 8+1.
Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu cu unghiile vopsite în tricolor

Campioanele noastre la finalul cursei

Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu, flori şi medalii pentru două regine
sursa foto: adevărul.ro

Dacă în Polonia echipajul de 8+1 a luat argintul, în Belarus şi-a luat revanşa şi s-a încoronat Regina Europei. Roxana Cogianu, Roxana Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Elena Trifoi, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Eniko Barabaş şi Teodora Stoica au devansat echipajele Bielorusiei şi Ucrainei cu timpul de 6 minute, 21 de secunde şi 52 de sutimi.
CAMPIOANE EUROPENE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu