luni, 28 septembrie 2009

Campioane Mondiale

Săptămâna trecută o începeam prin a vă anunța că România a devenit Campioana Europeană la proba de dublu feminin la tenis de masă și că s-a încoronat de două ori Regina Europei la proba de două rame și 8+1.
Săptămâna asta o începem cu vestea că echipa Națională de handbal feminin a țării noastre a cucerit la Aarhus, în Danemarca, titlul de Campioană Mondială. Poate vă aduceți aminte de anul 2006 și de Sankt Petersburg. Eram în clasa a X-a atunci și am urmărit cu sufletul la gură meciurile Naționalei din Rusia, în special semifinala cu Ungaria ce a fost de un dramatism extraordinar și mai apoi finala cu țara gazdă, Rusia. Ne-au bătut rusoaicele atunci și fetele noastre au trebuit să se mulțumesc doar cu titlul de vice-campioane mondiale. Acum a sosit vremea revanșei. Prima echipă ce a căzut victimă dorinței de victorie a echipei noastre a fost chiar Naționala țării gazdă pe care fetele noastre au învins-o cu 28 la 22. A urmat apoi reeditarea meciului cu Rusia din 2006 și din nou tot rusoaicele au fost cele ce au avut câștig de cauză, 25 la 35. Dovedind o stăpânire de sine fantastică fetele de sub tricolor nimicesc în ultimul meci al grupei A o altă echipă nordică, Suedia, cu scorul de 41 la 24 și se califică pentru semifinalele Cupei Mondiale unde aveau să întâlnească Naționala Germaniei. Partida cu nemțoaicele este câștigată cu scorul de 30 la 24 iar fetele noastre se pregăteau de confruntarea cu Campioana Europeană și Olimpică, Norvegia. Conduse doar în debutul meciului, fetele noastre au luat repede frâiele partidei fiind mereu cu un pas în fața norvegiencelor iar la pauză tabela indica 19-13 pentru România. Finalul a fost dramatic. Alexandru Neagu (desemnată cea mai valoroasă handbalistă a turneului), ratează atacul României la scorul de 28-27, pentru ca pe atacul norvegian, portărița Florentina Stanciu să apere ultima aruncare a meciului consfințind succesul României.
Așadar, fetele noastre își înscriu în palmares primul lor titlu de Campioane Mondiale din istorie și merită toată aprecierea și recunoștința. În timp ce ziarele de "sport" sunt ocupate de ştiri cu tema "cine ce-a zis despre cine?", câteva fete fie s-au înălţat, fie au plonjat, fie s-au întins într-o sală de handbal din Danemarca pentru a cuceri pentru România titlul de Campioană Mondială.
În continuare, vă las cu câteva link-uri ce vorbesc frumos despre succesul fetelor noastre antrenate de fostul mare handbalist Radu Voina.

Victoria apărării - meciul cu Danemarca şi galerie foto de la meciul cu danezele

Complexul rusesc - meciul cu Rusia şi galerie foto

Calificate! - meciul cu Suedia

Concludent! - meciul cu Germania

Le-am prins în plasă! - România CAMPIOANĂ MONDIALĂ!




Un comentariu: