luni, 27 iulie 2009

Despre Zoso

Moamăăăă! De când îmi ardeau dejtele să scriu despre marțafoiul ăsta? De vreo 2-3 zile, de când am nimerit pe blogul lui în căutarea blogului despre Roșia Montană.
În regulă, îmi zic. Hai să-i citesc articolul (era de mult scris) despre Roșia, să văd ce zice omul ăsta mai ales că el a fost la fața locului și a văzut cum stau treburile în zonă. Înțelesesem din alte surse că acest Zoso ar fi mare sculă și că scrisul lui e cu mare greutate, cu importanță, chiar venerat de anumite specimene umane care își caută idoli pe net (ce vrei să te faci când o să fi mare? vreau să fiu ca Zoso!).
Dă-i și citește. Recunosc că n-am fost în viața mea la Roșia, în principal că n-am avut bani de drum, că voința a fost și este slavă cerului. Și citesc impresiile despre "călătoria în timp" a "marelui" Zoso. Vai Doamne, că omul e specie pe cale de dispariție în Roșia! (oamenii fără coloană vertebrală și avizi de bani normal că și-au luat tălpășița, banii de la Gabriel Resources și s-au tirat). Mon Dieu, că a făcut 4 sau cinci ore din nu știu ce localitate din Alba sau Cluj, parcă, până la Roșia (deh, monșer, se cheamă prostie în grad de excelență că habar n-ai pe unde să mergi. Acu vreo săptămâna a plecat din București un grup spre Roșia și au ajuns în 5 sau 6 ore...). Dumnezeule, casele în Roșia se dărâmă și nimeni nu face nimic! (casele cumpărate de sus-numita firmă de poluare la scară globală sunt cele care se dărâmă. Da' de ce să scrie "măria sa", Zoso despre cum arată casele oamenilor care nu pleacă de acolo nici pentru toți banii din lume?). Ce oameni, în loc să-i lase pe cei de la și mai sus-numita companie să le ia aurul și să pompeze bani cu nemiluita în zonă, ei se încăpățânează (mami, mă leși? te fuți în bani și în ele locuri de muncă care de la vreo câteva vii au ajuns la 400. Pun pariu că îți vine să te ștergi la cur cu patru miliarde de euro după ce vezi un răsărit de soare în Roșia. Chiar? Cum era reclama aia? "Tu ce ai face cu patru miliarde euro?" M-aș șterge cu ei la cur, de restul aș face un foc de tabară pe un deal în Roșia și l-aș chema pe Dan Bitman să-mi cânte Banii Vorbesc, asta aș face!).
Printre alte observații "fine" ale Zoso-ului acesta mai scrie că el nu e nici pentru dar nici împotriva proiectului de exploatare. Băi căcat cu ochi! Ai scris despre cât de nașpa ți s-a părut ție zona văzută cu ochii unui corporatist, ai pus niște poze de tot căcatul și spui că banii și cianura de la Gabrile Resources sunt salvarea "sărmanilor" roșieni și îți permiți să scrii că nu ești nici pentru dar nici împotriva proiectului?
Monșer Zoso, nu-mi stau în fire încheierile subtile și cu tâlc atunci când vine vorba de parveniți ca tine, așa că îți scriu pe limbajul tău corporatist: Du-te-n pizda mă-tii și să ai o zi bună!

2 comentarii:

  1. eu am avut o pauza de 8 luni de zile.. am revenit saptamana trecuta. trecusem sa bag un link exchange pe tzava
    ma bucur as putea spune cand vad ca unii mai au curaj sa il ia un pic de guler pe acest "guru" in materie de bloguri
    faptul ca il doare la basca si se ia de toti nu mi se pare.. ceva potrivit.
    sunt 3 categorii majore pe blogareala
    -aia care povestesc cum se scarpina in nas...
    -aia care o ard la modul copy/paste cu stirile
    -si politicul. care politic e o chestie buna ca sunt multi
    cu primele doua nu sunt de acord... desi eu intru undeva la prima categorie.. adica personale. dar macar incerc sa fac ceva si tind sa cred ca am ceva de aratat

    RăspundețiȘtergere
  2. tot undeva la prima categorie mă încadrez și eu și mi se pare total ok modul ăsta de a scrie. Politica, la noi în țară cel puțin, sunt prea mulți cei care o fac și mult mai mulți cei care o discută, așa că... c'est la vie.
    Cât despre link exchange, cu cea mai mare plăcere, am "răsfoit" un pic blogul tău și am rămas plăcut surprins.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere