sâmbătă, 27 iunie 2009

Despre Ziua Tricolorului

Ieri am fost în Piaţa Sfatului pentru a luat parte la sărbătorirea Tricolorului Românesc, cel mai frumos steag din lumea asta. Membrii organizaţiei Noua Dreaptă din Braşov au confecţionat un tricolor de 10 metri pe care l-au desfăşurat în faţa bisericii din Piaţa Sfatului pentru ca un sobor de preoţi să-l sfinţească. Audienţă moderată. Unii din cei prezenţi pentru a luat parte la sărbătoare au venit doar pentru că dă bine la CV, fiind total dezinteresaţi de slujba de sfinţire, glumele penibile şi goana după ţigări fiind principala lor preocupare. După cum poate ştiţi, biserica din Piaţa Sfatului este "flancată" de terase.
Cei care staţionau la terasele respective au privit toată manifestaţia cu o expresie de genul: "care-i treaba cu ăştia, de ne tulbură ieşirea în societate?" În toată această babiloniadă am putut să remarc şi oameni ce au venit acolo pentru că aşa au simţit ei, nu pentru a da bine în ochii cuiva. Oameni mai în vârstă cu benzi tricolore, tineri cu drapele prinse la gât, la mâini, la şold, precum şi copii mici cu un tricolor pe măsura lor, jucându-se pe sub steagul realizat de cei de la Noua Dreaptă.
Braşoava zilei a lansat-o o doamnă la vreo 65-70 de ani, îmbrăcată elegant într-o rochie mov, cu un păr blond foarte îngrijit şi stilat ce , ieşind de braţ cu soţul ei din mulţime a găsit prilejul să arunce următoarele cuvinte: "haide să plecăm de aici. Eu credeam că se face slujbă pentru Michael Jackson." Cuvintele au fost acompaniate de o grimasă plină de scârbă, că nişte ciudaţi s-au adunat să sfinţească un steag colorat şi nu să-l omagieze pe Michael. N-am nimic cu Michael, dar toate la timpul lor. După sfinţirea steagului, preotul a rostit şi o poezie ce avea ca tema tricolorul românesc apoi mulţimea (vreo 50 de persoane), s-a deplasat în centrul Pieţii Sfatului, în faţa fântânii arteziene, prilej pentru a mai capta priviri curioase (unii păreau speriaţi de-a dreptul), apoi, în aplauzele celor prezenţi, steagul a fost înfăşurat, ceremonia luând astfel sfârşit.

Ţin să cred că entuziasmul românismului este în moarte clinică. Chiar şi în faţa bisericii când s-a cântat "Mulţi Ani Trăiască!", doar câţiva au fost aceia care au cântat şi ei acompaniindu-i pe preoţi. Dacă cei înfăşuraţi în tricolor s-au arătat reticenţi în a cânta, ce să mai spunem de cei de la mese, care erau mai atenţi dacă nimeresc sau nu gura cu cartoful prăjit. Aplauzele din faţa fântânii au fost exclusiv a celor ce au luat parte la ceremonie de la bun început. Tricolorul nu este vreun club exlcusivist, este al nostru, al tuturor. Îmi vine greu să înţeleg pasivitatea asta ,enervanată deja, a românilor. Mulţi vor spune că cei care conduc acum i-au adus în starea asta de pasivitate şi că de asta le este indiferent cam tot ce se întâmplă. Dacă TU, dacă NOI, nu dăm un exemplu şi nu arătăm că ne iubim ţara asta ei vor face ce vor vrea din NOI şi din EA, pentru că în ochii lor, ţara n-are stăpân. Nu ei sunt stăpânii ţării. Nici un preşedinte, nici un ministru şi nici un deputat nu este stăpânul ROMÂNIEI. Stăpâni sunt cei care IUBESC ROMÂNIA şi care nu se sfiiesc să-şi arate această DRAGOSTE.
TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

Un comentariu:

  1. O adevarat sarbatoare,dar pe copii de bani gata si pe cei care stateau la terase de ce sa-i intereseze...?!Aduce cumva profit,bineanteles ca nu,atunci?!Patriotismul a murit in Romani odata cu dorinta de imbuibare....si totusi,Romania este a Romanilor,Tricolorul este simbolul ei cel mai de pret,sub el si ptr el au luptat inaintasii,deci merita toata cinstea!!!BRAVO ND Brasov,Traiasca Romania Mare...!!!

    RăspundețiȘtergere