duminică, 7 iunie 2009

Căpitanul aviator Lucian Toma

O nouă poveste construită din bucăţi. Eroul de azi este Lucian Toma, aviator în Grupurile 5, 7 şi 9 Vânătoare, deţinător a şapte victorii aeriene confirmate obţinute într-un număr incert de misiuni. Pilot la manşa unui Messerschmitt 109 G, căpitanul aviator Lucian Toma a fost doborât la 25 septembrie 1944 deasupra localităţii Someşani, Cluj, în luptele purtate de Armata Română pentru eliberarea Ardealului.



GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI !

5 comentarii:

  1. o mica precizare.s-a prabusit in comuna bobalna ,sat osorhel.a fost inmormantat in satul osorhel pana dupa razboi cand a fost deshumat si dus in cimitirul eroilor din cluj.sunt din zona iar tatal meu a asistat la acea lupta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă salut!Am o întrebare:sunteți sigur că este înmormântat la Cluj?Eu știam că Toma Lucian este înmormântat într-un cimitir din Dej.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este posibil.tatal meu a asistat la lupta...era copil..daca va intereseaza va poate povesti ...inca mai traieste si stie toate detaliile ...cred ca este singurul in viata care a vazut lupta.

      Ștergere
    2. este posibil.stiu sigur ca tatal meu a asistat la acea lupta ...era copil..stiu si acum locul unde a cazut.

      Ștergere
  3. este posibil.tatal meu a asistat la lupta...era copil..daca va intereseaza va poate povesti ...inca mai traieste si stie toate detaliile ...cred ca este singurul in viata care a vazut lupta.

    RăspundețiȘtergere