vineri, 8 mai 2009

9 mai, zi de sărbătoare

Nu sărbătorim nu ştiu câţi ani de când s-au pus bazele U.E. ci 132 de ani de când Mihail Kogălniceanu rostea Declaraţia de Independenţă. Presimt că mâine capul de afiş îl va ţine "Ziua Europei" iar Ziua Independenţei va fi doar o notă de subsol în jurnalele de ştiri: "În aceeaşi zi în care sărbătorim Ziua Europei, avem onoarea de a aniversa şi Independenţa de stat a României". Mai degrabă Europa are onoarea şi privilegiul de a-şi sărbători ziua concomitent cu Independenţa noastră. Nu gândesc obtuz dar modul în care anticipez că acest eveniment istoric al ţării noastre va fi tratat mă face să judec aspru. Da, facem parte din Uniune, dar noi suntem România, şi dacă noi nu avem grijă să ne cinstim sărbătorile aşa cum se cuvine cu siguranţă că Bruxelles-ul nu va avea această grijă.
Pentru cei care încă mai simt româneşte, mâine, 9 mai, cu începere de ora 10 fix vă invit în Piaţa Unirii din Braşov (Prund) pentru a asista la ceremonia religioasă şi militară dedicată Zilei Independenţei.
"Fii român adevărat chiar dacă doare cel mai tare!"

P.S. începând de azi voi prezenta în detaliu momentele în care Armata Română a obţinut mult dorita Independenţă pe câmpul de luptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu