joi, 26 martie 2009

27 Martie acum 91 de ani

Mi-aş fi dorit să pot începe articolul pe tema aniversării a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România astfel: "am rămas plăcut surprins de drapelurile tricolore arborate azi pe stâlpii din centru... " Dar nu pot să-l încep aşa cum îmi doream pentru că nu e nici un steag pus în centru. Probabil Primăria are probleme mult mai serioase şi îndatoriri mult mai importante decât a ţine minte să marcheze actul Unirii de la 27 martie prin simpla arborare a tricolorului. Sau poate că steagurile vor fi puse în cursul zilei de azi sau în seara asta. Probabil că acum vă întrebaţi "da' ce legătură are Braşovul sau orice alt oraş din ţară cu Unirea Basarabiei?" Legătura constă în faptul că şi cei de la dreapta Prutului sunt români şi, contrar a ceea ce mulţi dintre voi credeţi, şi acolo există grupuri care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România. O simplă arborare a drapelului, care reprezintă identitatea unei naţiuni, ar fi fost suficientă pentru a exprima faptul că nu ne-am abandonat fraţii.

Cât despre mine, voi arbora tricolorul şi sper că şi voi, cei care aveţi acasă un steag al României, cât de mic, să îl afişaţi mâine cu mândrie, pentru că a fi român este, înainte de toate, o mare onoare şi pe noi nu ne reprezintă politicienii corupţi şi ticăloşii acestei ţări ci faptele de bravură ale înaintaşilor noştri.



Galerie foto

Actul Unirii de la 27 martie 1918


Sfatul Ţării


Ecourile Unirii în presa vremii


Sfatul Ţării


Timbru poştal dedicat Unirii Basarabiei


Timbru poştal dedicat Sfatului Ţării care a hotărât Unirea


Mareşalul Ion Antonescu şi Armata Română în Chişinău


Intrarea în Basarabia, 1941

TRĂIASCĂ ROMÂNIA !

2 comentarii:

  1. E bine ca nu ne lasam in grija Primariei pentru a tine cont de sarbatorile noastre nationale.
    Intradevar daca abordeaza steaguri prin oras e bine, daca nu va face acest lucru, iarasi e bine

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa le ceri la astia cand au tinut parada militara de 1 decembrie pe trotuarul din fata primariei ... De ziua nationala la implinirea a 90 de ani la MAREA UNIRE ... deci acum nici nu s-ar pune problema sa vedem steaguri arborate pe stalpi ...

    maine e ceva la casa armatei cu 91 de ani de la unire ... om trai si-om vedea :)

    RăspundețiȘtergere