joi, 29 ianuarie 2009

La stadion, pe vremuri...

La stadion, pe vremuri, stăteai pe gradene, scaune de plastic sau în picioare, dar nu conta, erai acolo pentru echipa ta şi asta era cel mai important.
La stadion, pe vremuri, nu îţi puteai cumpăra ciocolată caldă, bere fără alcool şi sandwich-uri. Mâncai ceva în fugă acasă, beai bere pe săturate (îţi făceai şi un pic de curaj) ,într-o bodegă, înainte de meci şi valea la stadion unde erai lângă echipa ta şi asta conta cel mai mult.
La stadion, pe vremuri, te înghesuiai în tribună alături alte câteva mii de necunoscuţi şi cântaţi împreună. Eraţi lângă echipa voastră şi asta conta cel mai mult.
La stadion, pe vremuri, nu te controlau 5 filtre de jandarmi până intrai pe stadion.
La stadion, pe vremuri, aprindeai torţe, fumigene şi fluturai steaguri mari fără ca cineva să spună "lasă steagul ăla jos că nu văd meciul" şi fără să-ţi iei bătaie şi amendă de la jandarm pentru că ai încalcat nu ştiu ce lege.
La stadion, pe vremuri, îţi luai biletul ce consta într-o hârtie colorată pe care scria meciul şi data şi te ajezai oriunde vroiai tu.
La stadion, pe vremuri, puteai să sari pe gard după gol şi să te bucuri împreună cu jucătorii fără grija de a simţi "mângâieiri" de baston pe picioare sau spate.
La stadion, în ziua de azi, stai pe scaune confortabile, în pauza meciului poţi servi prânzul, sau cina dacă meciul e în nocturnă, la restaurantul din incinta stadionului unde eşti servit de ospătari profesionişti; ai spaţiu despărţitor între tine şi ceilalţi participanţi la meci; jandarmii de protejează de elementele "anti-sociale" care îndrăznesc să-ţi polueze atmosfera din jurul nasului cu fumigene sau îţi obturează câmpul vizual flutuând "ostenativ" un steag; biletul conţine numele tău, c.n.p.-ul tău, tribuna, sectorul şi locul scaunului precum şi un număr de telefon la care poţi suna dacă ai vreo reclamaţie; iar la gol te poţi bucura ascultând la boxele stadionului ultimul mega-hit al anului în timp ce tu baţi ritmat din palme. Echipa câştiga sau pierde, e mai puţin important, tu tocmai ai asistat la un "spectacol sportiv" şi ai câştigat la tombola din pauza meciului un tricou original al clubului tău pe care scrie "nambăr uan fen". Felicitări şi te mai aşteptăm pe la "meci"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu