duminică, 25 ianuarie 2009

Ion Milu



Următorul pilot de vânătoare român pe care o să vi-l prezint se numeşte Ion Milu, braşoveanul nostru care se clasează pe locul 3 în topul "vânătorilor" români cu ale sale 45 de victorii confirmate şi 6 probabile.
Ion Milu s-a născut în anul 1902 în oraşul de sub Tâmpa şi a decedat în 1980 în acelaşi oraş fiind înmormântat la cimitirul Sfânta Treime din Şchei.
De cariera aviatică a lui Ion Milu se leagă două momente cu adevărat deosebite. Domnul Milu este cel care a efectuat primul zbor cu prototipul lui IAR-80. Cel de-al doilea moment care face măsura talentului său de zburător îl constituie data de 16 august 1943 când Ion Milu doboară 5 avioane inamice stabilind astfel recordul românesc la număr de avioane doborâte într-o singură zi.
Concluzionând, despre Ion Milu se ştie că a fost cel mai bun prieten al lui Şerbănescu, veşnic concurent la titlul naţional de acrobaţie şi dascăl de neînlocuit pentru câteva generaţii de piloţi militari. Pentru mai multe detalii următorul site vă stă la dispoziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu